Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 23. 10. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 962 klicev občanov. 244 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

45 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 7 s področja mejnih zadev in tujcev, 112 s področja prometne varnosti in 77 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Minuli vikend so obravnavali  eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, 9 z lažjimi poškodbami  in 26  prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so v soboto, okoli 18. ure, obravnavali v Rogaški Slatini. Povzročil jo je mladoletni mopedist, ki je po kolesarki stezi vozi iz smeri Rogatca proti Tekačevem. Ker ni vozil po desni strani kolesarske steze je oplazil kolesarja, ki je pravilno pripeljal nasproti.  Kolesar je padel. Zaradi hudih poškodb so ga s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju. Povzročitelja bodo kazensko ovadili zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali dvajsetkrat.

Kriminaliteta

V Spodnji Pristavi, na območju Policijske postaje  Slovenske Konjice, so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel gotovino in zlatnino.

V Šentjurju je neznani storilec na parkirišču za avtodome poškodoval dva avtomata za vodo in elektriko. Storilca je pregnal občan. Z dejanjem je lastnikom povzročil za okoli 2.000 € škode.

Na delovišču na Polzeli je neznanec z delovnega stroja ukradel akumulator iz rezervoarja delovnega stroja pa še okoli 30 litrov goriva.

V Celju je neznani storilec s tovornega vozila ukradel več avtomobilskih delov in registrske tablice.

V Slatini pri Ponikvi so obravnavali vlom v vinsko klet. Storilec je ukradel okoli 30 litrov mošta.

Na parkirišču Ulice frankolovskih žrtev v Celju je neznani storilec poskušal vlomiti v kombinirano vozilo. S poškodovanjem dvojnih vrat je lastniku povzročil za okoli 800 € škode.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 962 klicev občanov. 244 klicev je bilo interventnih, trije nujni.