Policijsko poročilo, 23. 02. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 229 klicev občanov. 69 klicev je interventnih.

15 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, dva s področja mejnih zadev in tujcev, 34 s področja prometne varnosti in 10 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa poročajo o štiriintridesetih prometnih nesrečah. V dveh sta se dve osebi lažje poškodovali.

Nekaj čez osmo uro zjutraj se je v prometni nesreči v Spodnji Rečici lažje poškodovala 25-letna voznica osebnega vozila, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, zapeljala s ceste in trčila v betonsko ograjo. Voznici so zaradi povzročitve prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Drugo prometno nesrečo so okoli 13. ure obravnavali v Vinski Gori, kjer je prišlo do naletnega trčenja štirih vozil. V prometni nesreči se je lažje poškodoval povzročitelj, ki smo mu zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, izdali plačilni nalog.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj dvakrat posredovali v zasebnih prostorih.

V jutranjih urah so bili obveščeni o tatvini kolesa z motorjem, znamke Tomos APN, ki je bilo ukradeno iz kolesarnice več stanovanjske hiše. V popoldanskih urah so na konjiškem območju pri vožnji z ukradenim mopedom zaznali mladoletnika. Kolo z motorjem so mu zasegli in ga vrnili lastniku. Sledi poročilo na ODT in CSD.

Včeraj so obravnavali štiri požare.

V jutranjih urah so bili obveščeni, da je v Vuhredu zagorelo vejevje in drugi naravni odpadki, ki so jih občani pripeljali na to območje. V požaru ni bil nihče ogrožen. O odlagališču bodo obvestili pristojno inšpekcijsko službo.

Nekaj po 13. uri so bili obveščeni o požaru v poslovnih prostorih v Šmartnem ob Paki. Zagorelo je v elektro omarici transformatorske postaje v manjšem objektu. Do požara je najverjetneje prišlo zaradi napake na kondenzatorju.

V večernih urah je v Velenju, na Šaleški cesti, zagorel koš za smeti.

Nekaj pred 23. uo smo bili obveščeni še o požaru v Zgornjem Gabrniku, kjer je zagorela manjša počitniška hišica. Ogled požarišča bomo opravili danes.

Včeraj so obravnavali še dve nesreči na smučiščih. Obe sta se zgodili na Golteh.

7-letna smučarka se je pri padcu hudo poškodovala, 11-letni deskar pa lažje. Tuja krivda je v obeh primerih izključena.