Policijsko poročilo 22. marec 2017

Policijsko poročilo začenjamo s podatki o prometni nesreči, v kateri je včeraj popoldne umrl 90-letni pešec. Prometna  nesreča se je zgodila okoli 15.20 ure, izven naselja Latkova vas. 86-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Vranskega proti Šempetru je trčil v 90-letnega pešca, ki je vozišče prečkal izven prehoda za pešce.  Pešec je poškodbam na kraju nesreče podlegel. V trčenju se je hudo poškodoval tudi 86-letni voznik osebnega vozila, ki je po trčenju v pešca zapeljal na makadamsko cesto in s sprednjim delom vozila trčil v nasip pri čemer se je njegovo vozilo prevrnilo na streho. To je letos tretja smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. V vseh treh primerih so umrli pešci.

Včeraj okoli 17. 40 ure so policisti hudo prometno nesrečo obravnavali tudi izven naselja Pameče. V prometni nesreči je bila udeležena 42-letna voznica motornega  kolesa. Voznica motornega kolesa je vozila iz smeri Slovenj Gradca proti Dravogradu in je na ravnem delu ceste izven naselja Pameče prehitevala osebno vozilo. Pri prehitevanju je izgubila oblast nad motornim kolesom, zapeljala z vozišča na travnato površino in padla. Pri padcu se je hudo poškodovala. Hudo poškodovano motoristko so s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor.

Danes zjutraj je bila policija obveščena o tatvini osebnega vozila Renault Clio srebrne barve, letnik 2014, registrskih številk CE MA 701. Vozilo je bilo parkirano na parkirišču ulice Pod kostanji v Celju.

Za konec še poziv očividcem.

Včeraj okoli 6.45 ure se je Celju v križišču Dečkove ceste in Ceste na Dobrovo zgodila prometna nesreča, v kateri se je lažje poškodoval kolesar. V prometni nesreči sta bila udeležena kolesar in neznani voznik osebnega avtomobila znamke Renault Clio zelene barve. Kolesar je vozil po kolesarski stezi po Dečkovi cesti  iz smeri Mariborske ceste proti Kersnikovi ulici. Ko je pri zeleni luči na semaforju pripeljal v križišče Dečkove ceste in Ceste na Dobrovo, je pred njim nenadoma zavil v desno proti Cesti na Dobrovo neznani voznik osebnega avtomobila Renault Clio. Kolesar je skušal trčenje preprečiti z zaviranjem, pri  čemer je padel. Neznani voznik pa je, ne da bi ustavil, odpeljal po Cesti na Dobrovo. Do stika med kolesom in osebnim avtomobilom ni prišlo. Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče policija poziva udeleženega voznika osebnega vozila, da se oglasi na Policijski postaji Celje ali pokliče na telefonsko številko 03 54 26 400. Za informacije prosijo tudi morebitne očividce.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Več iz istega kraja

Več iz istega kraja