Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 22. 5. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 224 klicev občanov. 77 klicev je bilo interventnih, eden nujen

11 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 38 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, pet prometnih nesreč z lažjimi poškodbami in 10 prometnih nesreč z materialno škodo.

Do prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami je prišlo v Velenju, kjer je 73-letna kolesarka pri vožnji po klancu navzdol, v ovinku, zapeljala na levo smerno vozišče ter trčila v nasproti vozeč osebni avtomobil. Kolesarka je pri padcu zadobila hude telesne poškodbe in je bila z reševalnimi vozilom odpeljana v bolnišnico Celje.

Dvema voznikoma, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo, so zasegli vozila.

V Celju, Šentjurju in Mozirju so policisti imeli postopke z vozniki, ki so vozili pod vplivom alkohola. V Celju je elektronski alkotest je pokazal 0.64 promila, v Šentjurju 0.62 promila, v Mozirju pa 0.86  promila v izdihanem zraku. Zoper vse tri voznike sledijo obdolžilni predlogi.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali devetkrat.

Kriminaliteta

V Celju so policisti na OMW Lopata obravnavali tatvino goriva v vrednosti 103 €.

V Šmarju pri Jelšah je neznani storilec iz parcele ob nedograjeni stanovanjski hiši populil in odtujil pet sadik sadnega drevja.

Vlomljeno je bilo v športni objekt v Žalcu, kjer so nepridipravi iz skladišča odtujili dva veza vode.

Vir: PU Celje

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 224 klicev občanov. 77 klicev je bilo interventnih, eden nujen