Policijsko poročilo, 22. 11. 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 888 klicev občanov. 196 klicev je bilo interventnih, 6 nujnih. 37 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev, 82 s področja prometne varnosti in 49 s področja javnega reda in miru.

Dogajanje zadnjih treh dni je zaznamovala tragična prometna nesreča, v kateri je včeraj, nekaj po 13. uri, umrl 22-letni voznik osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo voznika, katerega vozilo je v nepreglednem desnem ovinku zaneslo na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčilo v osebno vozilo 54-letne voznice, ki je pravilno pripeljala nasproti. V silovitem čelnem trčenju se je 22-letni voznik tako hudo poškodoval, da je na kraju prometne nesreče umrl, 54-letna voznica se je hudo poškodovala. Tik pred usodnim trčenjem je 22-letni voznik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, oplazil vozilo 45-letne voznice, ki je pravilno pripeljala nasproti. 45-letnica se v trčenju ni poškodovala.

Letos je v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje umrlo dvajset ljudi. Lani v enakem obdobju devet.

Poleg omenjene prometne nesreče so od petka do danes na območju PU Celje obravnavali še dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami udeleženih in 29 prometnih nesreč z materialno škodo.

Šestim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozila. Šest voznikov je vozilo pod vplivom alkohola.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali devetnajstkrat.

V nadaljevanju o preostalem dogajanju.

Petek, 19. november 2021

Iz osebnega vozila, parkiranega na parkirišču podjetja v Velenju, je neznani storilec ukradel več različnega električnega orodja in lastniku povzročil za dobrih 1.700 € škode.

Sobota, 20. november 2021

Iz počitniške hišice na območju Kozjega je neznani storilec ukradel več različnega orodja, ki je po oceni lastnika, vredno okoli 4.000 €.

Na območju Žalca so obravnavali vlom v počitniško hišico. Storilec je ukradel manjši radio in nekaj drugih manjših stvari.

V Šentrupertu, na območju Policijske postaje Žalec, so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi balkonska vrata, je ukradel nekaj gotovine, kos orožja in naboje.

Nedelja, 21. november 2021

V dopoldanskih urah so bili obveščeni, da je neznani storilec v Vrbju, na območju Policijske postaje Žalec, vlomil v več vrtnih ut. Iz ene je ukradel nekaj prehranskih izdelkov.

Vir: PU Celje