Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 22. 11. 2019

Na območju Policijske uprave Celje so včeraj obravnavali 77 interventnih dogodkov. Obravnavali so trinajst prometnih nesreč. Eno s hudimi poškodbami, eno z lažjimi in enajst prometnih nesreč z materialno škodo. O požaru v Mislinjski Dobravi smo že poročali TUKAJ, o prometni nesreči v Dravogradu pa TUKAJ.

Prekoračitev hitrosti – Hotemež

V Hotemežu, na območju Policijske postaje Laško, so med nadzorom prometa ustavili 22-letnega voznika doma z območja PU Maribor, ki je v naselju vozil 108 km in brez vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir, izrečeni ukrepi prepovedi približevanj

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj ukrepali trinajstkrat. Desetkrat v javnih in trikrat v zasebnih prostorih. Zaradi vsiljivega beračenja so včeraj v Slovenskih Konjicah oglobili 20-letnega državljana Slovaške. V Celju so včeraj zaradi več prekrškov oglobili 29-letno državljanko Romunije, ki se je pretvarjala, da je gluhonema in je na nedovoljen način zbirala prispevke. Na Prevaljah so zaradi nedovoljenega zbiranja prispevkov in beračenja oglobili tri romunske državljane.

Kriminaliteta: Rop pošte – Teharje

Včeraj, nekaj minut pred 18. uro, tik pred zaprtjem pošte, sta dva zamaskirana moška vstopila v prostore poslovalnice pošte na Teharjah, zaposleni zagrozila s pištolo in zahtevala denar. Ko sta dobila denar, sta pobegnila. Oba storilca sta bila mlajša. Eden je bil visok okoli 165 cm, drugi pa okoli 180 cm. Oblečena sta bila v temna oblačila, oba sta imela na glavi črni volneni kapi, čez obraz sta si nadela črni ruti. Eden je bil oborožen. Vse, ki so pred ali po ropu v bližini poštne poslovalnice opazili moška, danega opisa ali morda vozilo s katerim bi se lahko pripeljala in odpeljala, prosijo za informacije. Sporočijo naj jih na telefonsko številko 113.

Tatvina – Celje

Na Teharski cesti v Celju je v dopoldanskih urah neznani storilec iz odklenjenega vozila ukradel žensko torbico z denarnico in službenimi dokumenti.

Drzna tatvina – Frankolovo

Na Frankolovem so policisti obravnavali drzno tatvino. Dva moška, najverjetneje romunska državljana, sta prišla v gostinski lokal na Frankolovem. Medtem ko je eden ostal pri točilnem pultu, je drugi odšel v pisarno in ukradel kuverto z gotovino.

Vloma – Šmartno ob Paki in Topovlje

V Šmartnem ob Paki je neznani storilec vlomil v pomožni objekt ob stanovanjski hiši in ukradel več krvavic. V Topovljah, na območju Policijske postaje Žalec so obravnavali vlom v vikend. Storilec je ukradel kuhinjski aparat.

Požar – Paka pri Velenju

Okoli 15.30 ure so bili policisti obveščeni o požaru v Paki pri Velenju, kjer je ogenj uničil okoli 5 x 4 metre veliko, dvoetažno, leseno počitniško hišico. Lastniki škodo ocenjujejo na najmanj 40.000 €. Vzrok požara še ni potrjen. V Paki pri Velenju so včeraj obravnavali še poskus vloma v stanovanjsko hišo.

Besedilo: PU Celje

Dogodki