Search
Close this search box.

Policijsko poročilo 21. november 2017

Današnje poročilo pričenjamo z obvestilom o  prometni nesreči s smrtnim izidom, ki se je okoli 9:15 ure dopoldne zgodila na avtocesti pri nadvozu Gomilsko. 36-letna voznica osebnega avtomobila iz Celja je med vožnjo iz smeri Vranskega proti Šentrupertu zapeljala desno preko odstavnega pasu, kjer je trčila v varnostno odbojno ograjo in betonski steber nadvoza. Na kraju nesreče je umrla. Otrok, ki je bil pravilno zavarovan z zadrževalnim sistemom (otroškem sedežu) na zadnjem desnem sedežu v vozilu, je utrpel lažje telesne poškodbe. Zaradi ogleda prometne nesreče je prišlo do dvourne zapore prometa na tem odseku avtoceste. Okoliščine prometne nesreče še preverjajo, zato morebitne očividce prosijo, da pokličejo na telefonsko številko policije 113.

Včerajšnji dan je posebej negativno varnostno izstopal z vidika prometne varnosti, saj so obravnavali še dve prometni nesreči s hudimi poškodbami.

Okoli 11:20 ure je v kraju Platinovec med dostavo pošte, zaradi neprilagojene hitrosti vožnje z mopedom na poledenelem vozišču, padel 49-letni poštar. Pri tem je utrpel odprti zlom leve noge. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan na zdravljenje v Splošno bolnišnico Celje.

Okoli 11:50 ure je 58-letni voznik osebnega avtomobila iz Mežice na zaznamovanem prehodu za pešce v naselju Mežica trčil v 78-letnega pešca iz Mežice, ki je utrpel posebno hude telesne poškodbe. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan na zdravljenje v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.  Po vseh zbranih obvestilih bodo voznika kazensko ovadili na pristojno državno tožilstvo.

V Laškem so opravili ogled kraja poskusa vloma v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je preko noči iz nedelje na ponedeljek z neznanim orodjem poskušal vlomiti skozi vhodna vrata. Pri tem je lastniku povzročil za okoli 200 € škode.

V kraju Sv. Anton na Pohorju so obravnavali tatvino sedežne garniture in otroške postelje iz počitniške hiše. Neznanec je lastnika oškodoval za okoli 5600 €.

Tekom včerajšnjega dne so obravnavali dve kaznivi dejanji nasilja v družini. V Podvelki 43-letni osumljenec, običajno v prisotnosti dveh mladoletnih otrok, že dalj časa vrši psihično in fizično nasilje nad partnerko. Podobno kaznivo dejanje so obravnavali v Celju, kjer je osumljenec že dve leti psihično in fizično nasilen nad ženo in mladoletnim sinom. Obema osumljencema so izrekli ukrep o prepovedi približevanja bližnjim. Po vseh zbranih obvestilih ju bodo kazensko ovadili na pristojni državni tožilstvi.

Dogodki

Več iz istega kraja