Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 21. 9. 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 225 klicev občanov. 55 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

17 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, dva s področja mejnih zadev in tujcev, 25 s področja prometne varnosti in 8 s področja javnega reda in miru.

Včerajšnje  dogajanje je na žalskem območju v dobršni meri zaznamoval zaznamoval razjarjen  bik, ki  je prestrašil  več občanov Polzele, Založ in okoliških zaselkov. Bik je že pred dnevi pobegnil s kmetije na območju Šmartnega ob Paki,  lastniku pa ga kljub iskanju ni uspelo najti. Pobeglega bika so občani včeraj okoli 15.30 ure opazili med Podvinom in Polzelo, v bližini križišča za Goro Oljko in nato v centru Polzele, kjer se je zagnal v občana, ki mu je na srečo uspel pobegniti. Bik je nato odšel do bližnje kmetije na območju Založ, kjer je v hlevu napadel lastnika, ki se je uspel ubraniti.  Iz hleva je pobegnil na dvorišče bližnje stanovanjske hiše. Policisti so na kraju stanovalce takoj napotili v stanovanjsko hišo, agresivnemu biku pa so poskušali omejiti gibanje in ga umiriti. Ker je postajal vedno bolj agresiven in nevaren so ga bili primorani ustreliti.
V streljanju ni bil ogrožen nihče od občanov. Bik po do sedaj zbranih podatkih ni poškodoval nikogar od občanov, do kakšne posamezne poškodbe je morebiti prišlo, ko so se mu občani, ki jih je napadal umikali in bežali. Bik je škodo  povzročil na več ograjah in objektih. O celotni zadevi policija še zbira obvestila.

Prometna varnost

Včeraj  so policisti na celjskem območju obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, eno z lažjimi in dvanajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so policisti okoli 18.30 ure obravnavali v Letušu. Povzročila jo je 21-letna voznica osebnega vozila, ki je vozila iz smeri  Malih  Braslovč  proti  Mozirju. V Letušu je prehitevala 56-letnega kolesarja, ki je zavijal v levo v smeri Dobrovelj in je svojo namero pravočasno nakazal z vodoravno odročeno roko.  Voznica ga je v tistem trenutku poskušala prehiteti po desni strani. Ker ni imela dovolj prostora za prehitevanje je s sprednjim levim delom vozila trčila v zadnje kolo kolesarja, ki je padel po tleh in se hudo poškodoval.
Zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti bodo voznico kazensko ovadili.

Na območju Letuša so v jutranjih urah obravnavali tudi prometno nesrečo z lažjimi poškodbami. Zgodila se je nekaj pred sedmo uro zjutraj med Letušem in Mozirjem, kjer je voznica osebnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno
hitrostjo zapeljala z vozišča in se lažje poškodovala. Voznici smo izdali plačilni nalog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policist ukrepali petkrat.

S področja kriminalitete izpostavljajo v operativno komunikacijskem centru vlom v stanovanjsko hišo in poskus vloma v vrtno uto.

Vlom v stanovanjsko hišo so obravnavali v Radmirju. Storilec je v hišo vlomil skozi pritlično okno, prostore preiskal  in  ukradel več kosov zlatnine.

V Velenju, na Ulici Simona Blatnika je storilec poskušal vlomiti v vrtno uto in sicer tako, da je poskušal prežagati ključavnico na vrtni uti, kar mu ni uspelo. Lastniku je škodo povzročil s poškodovanjem ključavnice.

Miren in varen torek želijo iz Policijske uprave Celje.

Dogodki