Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 21. 8. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 850 klicev občanov. 230 klicev je bilo interventnih, 6 nujnih.

77 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 8 s področja mejnih zadev in tujcev, 80 s področja prometne varnosti in 64 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

V zadnjih treh dneh so obravnavali štiri prometne nesreče s hudimi poškodbami, pet z lažjimi in 29 prometnih nesreč z materialno škodo.

Minuli konec tedna so znova izstopale prometne nesreče kolesarjev. Trije kolesarji so se minuli vikend v prometnih nesrečah hudo poškodovali, trije pa lažje.

V soboto je v Zalogu pri Šempetru, zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, padla kolesarka in se hudo poškodovala.

V Topolah, na območju Policijske postaje Rogaška Slatina, je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel kolesar, ki je vozil po klancu navzdol in močno zavrl, ko je opazil osebno vozilo, s katerim je nasproti pravilno pripeljala voznica. Kolesar se je huje poškodoval.

Neprilagojena hitrost je bila tudi vzrok padca kolesarja v soboto v Preboldu. Tudi v tem primeru se je kolesar huje poškodoval.

V petek so bili obveščeni še o prometni nesreči s hudimi poškodbami, ki se je zgodila že v soboto, 12. avgusta 2023, ko je voznik osebnega vozila med vzvratno vožnjo, na parkirišču kmetijske zadruge v Vitanju, trčil v pešca. Udeleženca sta si izmenjala podatke. Pešec je naknadno poiskal zdravniško pomoč, kjer je bilo ugotovljeno, da se je v prometni nesreči hudo poškodoval.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali v 37. primerih.

Kriminaliteta

V noči iz četrtka na petek je neznani storilec v gostinskem lokalu na Ljubljanski cesti v Celju odstranil roleto točilnega pulta ter ukradel več alkoholnih in brezalkoholnih pijač ter roleto. Lastnica škodo ocenjuje na okoli 1.000 €.

V noči iz petka na soboto sta neznanca vlomila v prostore podjetja v Celju. Ukradla nista ničesar, saj ju je pregnal alarm, ki se je sprožil med vlamljanjem.

V Bukovžlaku je občan v soboto ponoči zalotil moškega, ki je vlomil v njegovo hišo. Storilec je zbežal, kmalu po dejanju pa so ga prijeli in mu odvzeli prostost. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba.

V Ponikvi pri Žalcu je neznani storilec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in ukradel harmoniko, motorno žago in nekaj drugih stvari.

Vloma v stanovanjski hiši so obravnavali tudi v Zabukovici in v Studencah. Storilec je v obeh primerih ukradel gotovino.

V Zabukovici so obravnavali še poskus vloma v stanovanjsko hišo.

V Zgornjem Gabrniku, na območju Policijske postaje Rogaška Slatina, je neznani storilec vlomil v dve osebni vozili. Iz enega je ukradel gotovino, lastnik drugega vozila ničesar ne pogreša.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 850 klicev občanov. 230 klicev je bilo interventnih, 6 nujnih.