Policijsko poročilo, 21. 3. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 287 klicev občanov. 81 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

31 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 38 s področja prometne varnosti in 18 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

S področja cestnega prometa poročamo o eni prometni nesreči z lažjimi poškodbami udeleženih in desetih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozila.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali dvakrat.

Kriminaliteta

V Velenju so obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel moško gorsko kolo, znamke Giant, rdeče barve s črnimi napisi.

S kolesarnice stanovanjskega bloka v Celju je neznanec ukradel e-skiro znamke Xiaomi Pro.

Na območju Prevalj so obravnavali tatvino štirih vrtalnih cevi, vrednih okoli 2.000 €.

Včeraj popoldne so bili obveščeni, da je v Dravogradu, v bližini bencinske črpalke, zagorela travnata površina. Do požara je najverjetneje prišlo zaradi odvrženega cigaretnega ogorka. V omenjenem primeru zbiramo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti. Požar so pogasili gasilci PGD Dravograd.

Na Rogli so včeraj obravnavali nesrečo na smučišču. Pri padcu med smučanjem se je huje poškodoval mladoletni smučar. Tuja krivda je izključena.

Vir: PU Celje