Policijsko poročilo, 21. 3. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 609 klicev občanov. 197 klicev je bilo interventnih, 5 nujnih. 35 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 41 s področja mejnih zadev in tujcev, 83 s področja prometne varnosti in 48 s področja javnega reda in miru.

V petek so v Slovenskih Konjicah obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel starejši vrtalni stroj.

Na odskočišču skakalnice v Velenju so neznani storilci poškodovali protivetrno zaščito. Z dejanjem so povzročili za okoli 2.000 € škode.

V soboto zjutraj so bili obveščeni, da je na bencinskem servisu na Prevaljah zagorelo tovorno vozilo. Do požara je prišlo zaradi pregrevanja na izpušnem sistemu tovornega vozila. Ogenj je v celoti uničil kabino tovornega vozila ter poškodoval prikolico vozila in ostrešje bencinskega servisa. V požaru sta se lažje poškodovala voznik tovornega vozila in zaposleni na bencinskem servisu. Pri gašenju požara je sodelovalo 20 gasilcev. Tuja krivda za nastanek požara je izključena.

Požar so v soboto obravnavali tudi v Šmarju pri Jelšah, kjer je zagorelo v kurilnici gospodarskega objekta. Do požara je najverjetneje prišlo zaradi preboja dimnika. Ogenj je poškodoval leseni tram. Lastnik in sosed sta uspela požar pogasiti še pred prihodom gasilcev. Tuja krivda za nastanek požara je izključena.

Včeraj, okoli 15.30 ure, so policisti v Andražu nad Polzelo obravnavali prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Povzročil jo je 68-letni voznik osebnega vozila, ki je zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je iz smeri Polzele, pravilno pripeljal 18-letni voznik motornega kolesa. Voznik motornega kolesa je poskušal trčenje preprečiti z zaviranjem in umikom na nasprotno smerno vozišče, kamor je nato nenadno zapeljal tudi voznik osebnega vozila. Vozili sta čelno trčili. V trčenju se je hudo poškodovala 18-letna sopotnica na motornem kolesu. Voznika v prometni nesreči nista bila poškodovana. 68-letnega voznika osebnega vozila bodo zaradi povzročitve prometne nesreče kazensko ovadili.

V Studencah, na žalskem območju, sta se včeraj lažje poškodovali voznica štirikolesnika in njena sopotnica. 21-letna voznica štirikolesnika, ki je vozila v smeri proti Veliki Pirešici, je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, v nepreglednem levem ovinku, izgubila oblast nad vozilom in zapeljala z vozišča. Štirikolesnik se je prevrnil. V prometni nesreči sta se tako voznica, kot tudi njena 29-letna sopotnica, lažje poškodovali. Povzročiteljico bodo kazensko ovadili.

Včeraj so bili obveščeni še o nesreči na smučišču. Na Golteh je padla 34-letna smučarka in se hudo poškodovala.

Vir: PU Celje