Policijsko poročilo, 21. 2. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 192 klicev občanov. 67 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

22 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 25 s področja prometne varnosti in 14 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali tri prometne nesreče z lažjimi poškodbami in enajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali dvakrat.

Kriminaliteta

Na območju Policijske postaje Celje so obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Nasilnežu so izrekli ukrep prepovedi približevanja, sledi kazenska ovadba.

Policisti Policijske postaje Slovenj Gradec so bili včeraj obveščeni, da je neznani storilec iz trgovine v Slovenj Gradcu ukradel žgano pijačo in pobegnil. Na podlagi opisa vozila so kmalu po dejanju izsledili 31-letnega moškega in ugotovili, da je v januarju iz iste trgovine ukradel projektor, v februarju pa za dobrih 500 € alkoholnih pijač. Za tatvine je uporabljal posebej prirejeno vrečko. 31-letnika bodo slovenjegraški policisti kazensko ovadili.

V Velenju so včeraj obravnavali roparsko tatvino. Varnostnik je v trgovskem centru pri tatvini zalotil moškega. Ko ga je skušal zaustaviti, mu je moški zagrozil z nožem, odvrgel ukradeno in pobegnil iz trgovine.

Nekaj čez 15. uro so v Šmartnem pri Slovenj Gradcu obravnavali požar. Zagorela je starejša večstanovanjska hiša. Po prvih ugotovitvah je do požara prišlo zaradi vžiga saj. Ogenj je uničil del ostrešja. V požaru ni bil nihče poškodovan. Tuja krivda je izključena.

V večernih urah so bili obveščeni o tatvini. Iz garderobe telovadnice v Velenju je neznani storilec ukradel ključe dveh avtomobilov. V enem od avtomobilov je našel gotovino in jo ukradel. Ključe je nato odvrgel pred vhodom v telovadnico.

Vir: PU Celje