Policijsko poročilo, 21.2.2020

Policija

V zadnjih 24 urah so na območju Policijske uprave Celje obravnavali 63 interventnih dogodkov. 30 s področja  cestnega prometa, 18 s področja kriminalitete in 15 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Prometna nesreča s hudimi poškodbami – Zadobrova

Včeraj nekaj čez 16. uro so na lokalni cesti v Zadobrovi obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval 14-letni voznik kolesa z motorjem. Povzročil jo je 31-letni voznik tovornega vozila, ki je vozil iz smeri Zadobrove proti  Škofji vasi. Voznik je v križišču izsilil prednost 14-letnemu vozniku kolesa z motorjem, ki je vozil iz smeri  Trnovelj proti Arclinu. V trčenju se je 14-letni voznik kolesa z motorjem hudo poškodoval, njegov 14-letni sopotnik pa lažje.

Poleg  omenjene so včeraj obravnavali še devet prometnih nesreč z materialno škodo.

Zasega vozil – Šmartno ob Paki in Zgornja Pristava

V Šmartnem ob Paki ter v Zgornji Pristavi, na območju Policijske postaje Slovenske Konjice, so zasegli osebni vozili vozniku in voznici, ki sta vozila brez vozniških dovoljenj.

Vožnja pod vplivom alkohola – Polzela in Šentjur

Na Polzeli so v večernih urah obravnavali voznika osebnega vozila, ki mu
je  preizkus z alkotestom pokazal 0,91 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje, ga pridržali, sledi obdolžilnin predlog. Voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola so včeraj obravnavali tudi v Šentjurju. Preizkus z alkotestom mu je pokazal 0,58 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Tudi njemu so odvzeli vozniško dovoljenje, sledi še obdolžilni predlog.

Vožnja z neprilagojeno hitrostjo – Celje

V Celju na Cesti v Laško, so sinoči obravnavali voznika osebnega vozila, ki je v naselju hitrost prekoračil za dobrih 50 km/h. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Kriminaliteta

Poškodovanje dveh vozil – Migojnice

V Migojnicah je neznani storilec z ostrim predmetom na dveh vozilih naredil
več risov.

Vlom – Gomilsko

Na Gomilskem je neznanec vlomil v ograjen kozolec. Ukradel je kosilnico več vrtnega orodja ter nekaj drugih stvari.

Poskus vloma – Celje

Na Opekarniški ulici v Celju je neznani storilec pokušal vlomiti v  dva avtomata  z  napitki in prehranskimi izdelki. S poškodovanjem avtomatov je lastnikom povzročil za dobrih 1.000 € škode.

VIR: PU Celje

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja