Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 21. 11. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 753 klicev občanov. 204 klicev je bilo interventnih.
Fotografija je simbolična

48 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 4 s področja mejnih zadev in tujcev, 58 s področja prometne varnosti in 52 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Policisti so v času vikenda obravnavali dve prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami, pet z lažjimi telesnimi poškodbami in osemnajst v katerih je nastala materialna škoda. Trem voznikom so zasegli vozila, ker niso izpolnjevali pogojev za vožnjo.

V petek ob 12.40 uri so policisti v Rimskih Toplicah obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil udeležen 56. letni voznik tovornega vozila. Voznik je vozil iz smeri Rimskih Toplic proti Zidanemu Mostu, kjer je v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil. Voznik je bil huje telesno poškodovan in bil odpeljan v SB Celje.  

Drugo prometno nesrečo s hudimi telesni poškodbami so policisti obravnavali v petek v Velenju nekaj po 20. uri, v kateri sta bila udeležena pešec in voznik osebnega vozila. Prometno nesrečo je povzročil 53. letni pešec, ki je nenadoma stopil pred vozilo voznika osebnega vozila. Policisti so na kraju ugotovili, da je bil pešec pod vplivom alkohola, alkotest mu je pokazal 0.77 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Poškodovani pešec je bil odpeljan v SB v Celje.

Javni red in mir

Zaradi kršenja javnega reda in miru smo 19 krat intervenirali na javnih krajih in 10 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so tri kršitelje.

Kriminaliteta

V petek so policisti obravnavali vlom v vozilo na parkirišču v Šoštanju, kjer je storilec iz vozila odtujil denarnico z dokumenti.

Na območju Radeč je bilo v petek vlomljeno v kletne prostore v stanovanjskem bloku od koder je bila odtujena motorna žaga, sabljasta žaga, krožna žaga in dva vibracijska vrtalnika.

V soboto med 05.30 in 12.30 uro je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo v Gorici pri Slivnici. Neznani storilec je vlomil skozi pritlično okno in iz notranjosti odtujil zamrznjeno meso in alkoholne pijače.

Prav tako je bilo  v soboto med 13.00 in 21.00 uro vlomljeno skozi okno v stanovanjsko hišo v Šentjanžu pri Dravogradu. Neznani storilec je odtujil gotovino in vrednejše predmete.

V nedeljo zjutraj nekaj pred 02. uro je bilo vlomljeno v podjetje v Nazarju, kjer je neznani storilec s silo telesa vlomil skozi vrata in iz notranjosti odtujil denarnico z denarjem, nekaj cigaret in alkoholnih pijač.

V nedeljo dopoldan je neznani storilec v Celju iz odklenjenega tovornega vozila odtujil denarnico z gotovino.

Danes zjutraj ob 02.00 uri je bilo vlomljeno v skladišče v Zidanem Mostu, kjer je neznani storilec odtujil bakreno žico.

Ilegalne migracije

Danes zjutraj nekaj po 06.00 uri so policisti v Rogatcu izsledili dva državljana Afganistana, ki sta ilegalno prišla v Slovenijo. Postopek z njima še poteka.

Lep začetek tedna vam želijo iz Policijske uprave Celje.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 753 klicev občanov. 204 klicev je bilo interventnih.