Policijsko poročilo 20. junij 2017

7bb50f872c722bd27027827cc9c892e8

Današnje poročilo o obravnavanih varnostnih dogodkih včerajšnjega dne pričenjamo z obvestilom o  kaznivem dejanju tatvine. Neznani storilec je v Podkraju pri Velenju izpod kozolca odtujil lahki priklopnik z nameščeno registrsko tablico CE UP-412 in aluminijasto lestvijo. Lastnica je oškodovana za okoli 750 €.

Okoli enajste ure je bila policija obveščena o vlomu. Neznani storilci so v Otiškem Vrhu pri Dravogradu na večjih mestih prerezali žičnato ograjo in iz notranjosti ograjenega prostora enega izmed podjetij odtujili več kosov rabljenih akumulatorjev, električnih vodnikov in otroško kolo v skupni vrednosti okoli 700 €.

V popoldanskih urah so policisti v Škalah pri Velenju opravili ogled kraja vloma v stanovanjsko hišo. Neznanec je poskušal vlomiti skozi pritlično okno pri tem pa našel ključe od vhodnih vrat. Iz notranjosti novogradnje je odtujil sef z manjšo vsoto gotovine.

Okoli dvajsete ure zvečer so v Bistrici ob Sotli obravnavali nesrečo pri delu na kmetiji. 44-letnega lastnika kmetije je okoli 600 kilogramov težki bik med spravljanjem v ograjeni prostor pri gospodarskem poslopju podrl in stisnil ob tla. Pri tem je utrpel hude poškodbe. S helikopterjem je bil prepeljan na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Maribor.

Nekaj minut po dvajseti uri je preiskovalec železniških nesreč Ministrstva za infrastrukturo obvestil policijo o železniški nesreči na železniški postaji Zidani most. Tovorni vlak je okoli osemnajste ure iztiril na izvoznih kretnicah med vožnjo z desnega na levi tir. Iztirilo je šest vagonov za lokomotivo. Pri tem nihče ni bil poškodovan nastala pa je materialna škoda za okoli 400.000 €. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je do iztirjena prišlo zaradi preloma tirnice, ko je preko nje zapeljala lokomotiva. O železniški nesreči bodo podali poročilo na pristojno državno tožilstvo.

V večernih urah so na Borisovi ulici na Muti opravili ogled nesreče pri delu. Pri obdelovanju lesa na kombinirani krožni žagi si je 82-letni domačin odrezal palec leve roke. O dogodku bodo podali poročilo na pristojno državno tožilstvo.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.