Policijsko poročilo 20. junij 2017

7bb50f872c722bd27027827cc9c892e8

Današnje poročilo o obravnavanih varnostnih dogodkih včerajšnjega dne pričenjamo z obvestilom o  kaznivem dejanju tatvine. Neznani storilec je v Podkraju pri Velenju izpod kozolca odtujil lahki priklopnik z nameščeno registrsko tablico CE UP-412 in aluminijasto lestvijo. Lastnica je oškodovana za okoli 750 €.

Okoli enajste ure je bila policija obveščena o vlomu. Neznani storilci so v Otiškem Vrhu pri Dravogradu na večjih mestih prerezali žičnato ograjo in iz notranjosti ograjenega prostora enega izmed podjetij odtujili več kosov rabljenih akumulatorjev, električnih vodnikov in otroško kolo v skupni vrednosti okoli 700 €.

V popoldanskih urah so policisti v Škalah pri Velenju opravili ogled kraja vloma v stanovanjsko hišo. Neznanec je poskušal vlomiti skozi pritlično okno pri tem pa našel ključe od vhodnih vrat. Iz notranjosti novogradnje je odtujil sef z manjšo vsoto gotovine.

Okoli dvajsete ure zvečer so v Bistrici ob Sotli obravnavali nesrečo pri delu na kmetiji. 44-letnega lastnika kmetije je okoli 600 kilogramov težki bik med spravljanjem v ograjeni prostor pri gospodarskem poslopju podrl in stisnil ob tla. Pri tem je utrpel hude poškodbe. S helikopterjem je bil prepeljan na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Maribor.

Nekaj minut po dvajseti uri je preiskovalec železniških nesreč Ministrstva za infrastrukturo obvestil policijo o železniški nesreči na železniški postaji Zidani most. Tovorni vlak je okoli osemnajste ure iztiril na izvoznih kretnicah med vožnjo z desnega na levi tir. Iztirilo je šest vagonov za lokomotivo. Pri tem nihče ni bil poškodovan nastala pa je materialna škoda za okoli 400.000 €. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je do iztirjena prišlo zaradi preloma tirnice, ko je preko nje zapeljala lokomotiva. O železniški nesreči bodo podali poročilo na pristojno državno tožilstvo.

V večernih urah so na Borisovi ulici na Muti opravili ogled nesreče pri delu. Pri obdelovanju lesa na kombinirani krožni žagi si je 82-letni domačin odrezal palec leve roke. O dogodku bodo podali poročilo na pristojno državno tožilstvo.

Preberi še:  Prometna nesreča s smrtnim izidom

Več iz istega kraja

prijavi se

prijavi se v svoj račun