Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 20. 9. 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 794 klicev občanov. 206 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

44 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 10 s področja mejnih zadev in tujcev, 83 s področja prometne varnosti in 65 s področja javnega reda in miru.

Tudi ta konec tedna so policisti obravnavali več voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola. Štirje vozniki, ki so vozili pod  vplivom alkohola, so bili udeleženi v prometnih nesrečah. Dvema voznikoma, ki sta vozila brez vozniških dovoljenj so zasegli vozila.

Na Ravnah na Koroškem so včeraj zvečer policisti obravnavali voznika osebnega vozila, ki je v naselju, pri omejitvi 50 km/h, vozil 112 km/h. Za nameček je vozil še pod vplivom alkohola. Za omenjeno in ostale prekrške mu sledi plačilo globe v višini 2.080 € in stranska sankcija 18 kazenskih točk.

Zaradi  kršitev  javnega reda in miru so policisti minuli konec tedna ukrepali v 42. primerih.

O podrobnejšem dogajanju v nadaljevanju.

Petek, 17. september 2021

V Kapli, na območju Policijske postaje Žalec, so policisti obravnavali vlom v poslovne  prostore, od koder je storilec ukradel  sef z gotovino in dokumenti.

Na žalskem območju so v petek obravnavali vloma v dve stanovanjski hiši.

Vrbju je storilec v hišo vlomil skozi balkonska vrata, preiskal prostore in ukradel nekaj gotovine, zlatnino in fotoaparat.

Jeronimu je storilec v stanovanjsko hišo vlomil skozi pritlično okno. Ukradel je gotovino, več zlatnine ter dva kosa orožja.

Na Markovi  ulici v Celju so obravnavali tatvino kolesa z motorjem znamke Piaggio, registrskih številk CE 8E –P9, temno modre barve, letnik 1987.

V večernih urah so v Brezovi, na območju Policijske postaje Celje, obravnavali  požar.  Zagorelo je v počitniški  hišici.  Do požara je najverjetneje prišlo zaradi pregretja dimniške tuljave.

Sobota. 18. september 2021

Gornjem  Doliču je neznanec izpred stanovanjske hiše ukradel kolo znamke KTM, sivo črne barve.

Na avtocestnem  počivališču  Lopata je neznani  storilec iz rezervoarja ukrajinskega tovornega vozila ukradel okoli 300 litrov goriva.

Nedelja, 19. september 2021

V Velenju so policisti obravnavali tatvino električnega skiroja znamke Xiaomi, črne barve, vrednega okoli 400 €.

Lep začetek novega delovnega tedna želijo iz Policijske uprave Celje.

Dogodki