Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 20. 5. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24. urah prejeli 246 klicev občanov. 64 klicev je bilo interventnih. 22 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 22 s področja prometne varnosti in 12 s področja javnega reda in miru.
Fotografija je simbolična

Včeraj nekaj pred 21. uro so v Jezercah pri Šmartnem, občina Celje obravnavali prometno nesrečo v kateri se je lažje telesno poškodoval sopotnik na mopedu. Nesrečo je povzročil voznik mopeda, kateri je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, pri tem se je sopotnik pri padcu lažje telesno poškodoval. Zoper voznika sledi hitri postopek.

Včeraj nekaj pred 20.30 uro so policisti v Celju na Teharski ulici ustavili 61. letnega voznika osebnega vozila in ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Alkotest mu je pokazal 0,44 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Prav tako so policisti včeraj nekaj pred 24.00 uro v Veliki Pirešici, ustavili 22. letnega voznika osebnega vozila in ugotovili, da je vozil neregistrirano osebno vozilo, brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Alkotest mu je pokazal 0,82 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Voznikoma sta bili vozili zaseženi, zoper njiju bodo policisti podali obdolžilni predlog.

Naj spomnimo, da je že pri enem promilu alkohola v krvi bistveno motena reakcija oči na svetlobo in da je bistveno zožen zorni kot oči, kar pomeni, da se težko prilagajamo svetlobnim spremembam in ne moremo  pravočasno dojemati, kaj prihaja z naše leve in desne strani, kar je lahko še zlasti usodno v križiščih.

Za polovico se zmanjša ocenjevanje globine prostora in pozornost, zaradi česar nismo sposobni voziti s primerno razdaljo. Naše reakcije so  prepozne in napačne, na določene nevarnosti sploh nismo več sposobni reagirati. Zato pogosto pride do naletov.

Prav tako se povečuje reakcijski čas in čas ustavljanja, možnost udeležbe v prometni  nesreči se pri promilu alkohola poveča za najmanj 25-krat.

V Celju so obravnavali tatvino bakrenih cevi iz klimatskih naprav, ki so bile nameščene na objektu.

Včeraj dopoldne je neznani storilec v Letušu vlomil v stanovanjsko hišo skozi terasna vrata, iz katere je odtujil vrednejše predmete.

Včeraj popoldne je neznani storilec v Andražu nad Polzelo vlomil v stanovanjsko hiši skozi priprto kopalniško okno. Iz stanovanjske hiše je odtujil gotovino.

Včeraj preko dneva je neznani storilec v Mlačah, občina Slovenske Konjice vlomil v stanovanje iz katerega je odtujil TV sprejemnik.

Včeraj nekaj pred 19. uro so na Vranskem obravnavali požar v delavnici. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da je do požara prišlo zaradi napake na elektromotorju žage. Nastala je materialna škoda, v požaru ni bil nihče telesno poškodovan. Policisti bodo o dogodku obvestili Okrožno državno tožilstvo.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24. urah prejeli 246 klicev občanov. 64 klicev je bilo interventnih. 22 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 22 s področja prometne varnosti in 12 s področja javnega reda in miru.