Policijsko poročilo, 20.5.2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje je v zadnji 24. urah poklicalo 228 občanov. 63 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

V današnjem policijskem poročilu je največ pozornosti namenjene dogajanju s področja cestnega prometa. Policisti znova poročajo o vožnji pod vplivom alkohola ter vožnji z neprilagojeno hitrostjo. Oba dejavnika sta tista, ki najpogosteje vplivata na povzročitev najhujših prometnih nesreč.

Prometna varnost

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so bili v začetku maja obveščeni o nevarni vožnji voznika motornega kolesa, o čemer smo že poročali tukaj.

Na glavni cesti Radlje – Maribor, v Javniku, so obravnavali voznika tovornega vozila, o čemer smo že poročali tukaj.

Sinoči, nekaj čez 23. uro so na Mariborski cesti v Celju obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal, da je imel nekaj manj kot promilo in pol alkohola v krvi. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Kriminaliteta

V Mozirju je neznani storilec vlomil v počitniško hišico in ukradel kosilnico.

Javni red in mir

V Celju so v popoldanskih urah izdali plačilni nalog občanu, ki se je neprimerno obnašal in žalil ter ustrahoval sosedo.

V večernih urah so zaradi kršitve javnega reda in miru izdali plačilne
naloge trem osebam, ki so se steple pred bencinskim servisom v Celju.

Okoli dveh zjutraj so v Laškem izdali plačilni nalog občanki, ki je s predvajanjem glasne glasbe motila sosede.

Ostalo

Naj spomnimo, da bodo policisti danes in jutri izvajali maratonom nadzora hitrosti, o čemer smo že poročali tukaj (preverite lahko tudi lokacije).

VIR: PU Celje

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije