Policijsko poročilo, 20. 4. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24. urah prejeli 256 klicev občanov. 81 klicev je bilo interventnih. 31 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 13 s področja mejnih zadev in tujcev, 28 s področja prometne varnosti in 16 s področja javnega reda in miru. S področja cestnega prometa poročajo o dveh prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami udeleženih in šestnajstih prometnih nesrečah z materialno škodo. Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali sedemkrat.

V Šmartnem pri Slovenj Gradcu je neznani storilec vlomil v delavnico in ukradel nekaj orodja in motoristično čelado. Storilec je vlomil še v osebno vozilo parkirano pred delavnico. iz vozila je ukradel nekaj gotovine. Lastnikom je škodo povzročil še s poškodovanjem vozila.

Na delovišču v Rogaški Slatini je neznani storilec vlomil v gradbeni zabojnik in ukradel več kosov ročnega orodja, vrednega okoli 4.000 €.

V Taboru, na območju Policijske postaje Žalec, so obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilcu v hišo ni uspelo vstopiti. Lastnikom je škodo povzročil s poškodovanjem terasnih vrat.

V Velenju so obravnavali poskus vloma v gostinski lokal. Storilec je v lokal poskušal vlomiti skozi vhodna vrata, kar mu ni uspelo.

Vir: PU Celje

Dogodki