Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 20. 11. 2019

Včeraj so na območju PU Celje obravnavali 77 interventnih dogodkov.

Prometna varnost

S področja cestnega prometa poročajo o prometni nesreči, v kateri se je huje poškodoval motorist, dveh prometnih nesrečah z  lažjimi poškodbami udeleženih in trinajstih z materialno škodo.

Prometna nesreča s hudimi poškodbami – Matke

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so nekaj pred 17. uro obravnavali v Matkah,  na območju Policijske postaje Žalec. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je 41-letni voznik motornega kolesa zapeljal v obcestni jarek in padel. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel voznik 0,14 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Zasega vozil – Celje in Dramlje

V Celju so zasegli tovorno vozilo 26-letnemu vozniku, ki je vozil brez ustrezne kategorije vozniškega dovoljenja. V Dramljah so osebno vozilo zasegli 31-letni voznici, ki je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Kršitve javnega reda in miru

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali osemkrat.

Na Teharski ulici v Celju so zaradi kršitve javnega reda in miru v gostinskem lokalu, do streznitve pridržali 59-letnega hrvaškega državljana. Danes v jutranjih urah so ga znova obravnavali, saj je v več stanovanjski zgradbi na območju Policijske postaje Celje, vstopil  v odklenjeno stanovanje. 59-letnika bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nedotakljivost stanovanja.

Nasilje v družini – Celje

26-letnemu državljane Bosne in Hercegovine, ki ima bivališče prijavljeno na območju Policijske postaje Celje so odvzeli prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini. Izrekli so mu ukrep prepovedi približevanja do 23-letne izven zakonske partnerice, v nadaljevanju ga bodo kazensko ovadili.

Na območju Policijske postaje Celje so včeraj obravnavali še primer nasilja v družini, ko je bil 41-letnik fizično nasilen do 83-letne matere. Osumljenemu so izrekli ukrep prepovedi približevanja, v nadaljevanju ga bodo kazensko ovadili.

Vlom v stanovanje – Celje

Na Cankarjevi ulici v Celju so včeraj obravnavali vlom v stanovanje. Vlomljeno je bilo med 12.45 in 13.45 uro. Storilec je ukradel nekaj gotovine.

Vlom v stanovanjsko hišo – Lopata

Na Lopati v Celju so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel nekaj hrane in dva para čevljev.

Vlom v gradbeni zabojnik – Šmartno ob Paki

V Kamnolomu Podgora pri Šmartnem ob Paki je neznani storilec vlomil v gradbeni zabojnik in iz predala pisalne mize ukradel menjalni denar.

Tatvina goriva – Marija Gradec

V Marija Gradcu, na območju Policijske postaje Laško, je včeraj neznani storilec iz rezervoarjev dveh delovnih strojev ukradel okoli 130 litrov goriva.

Zaseg teleskopske palice – avtocestno počivališče Zima

Na avtocestnem počivališču Zima so včeraj romunskemu vozniku osebnega vozila zasegli teleskopsko palico.

Vlom v vozilo, poskus vloma v vozilo in poškodovanje vozila – Draža vas in Slovenske Konjice

V Draži vasi so obravnavali vlom in poskus vloma v osebni vozili. V Slovenskih Konjicah so obravnavali poškodovanje osebnega vozila. Storilec je razbil desno sprednje steklo na vratih.

Vir: PU Celje

Dogodki