Policijsko poročilo, 2. september 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 216 klicev občanov. 59 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

14 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 6 s področja mejnih zadev in tujcev, 30 s področja prometne varnosti in 13 s področja javnega reda in miru.

Prometni nesreči

S področja cestnega prometa poročajo o dveh prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami udeleženih  in dveh prometnih nesrečah z materialno škodo.

Zaseg vozila

Na območju Laškega so zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Kršitev javnega reda in miru

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali dvakrat.

Kriminaliteta

Drzno tatvino so včeraj obravnavali v Celju. Štirje mlajši neznani moški so pristopili do mladoletnice in se začeli z njo pogovarjati v angleškem jeziku, pri tem pa ji je eden iz rok izpulil denarnico z gotovino in
dokumenti.

Včeraj so bili obveščeni,  da je neznani storilec s tovornega vozila, parkiranega v industrijski coni v Slovenskih Konjicah, ukradel okoli 4 tone električnih vodnikov.

V Velenju, na  Stantetovi ulici, so obravnavali poskus vloma v trgovino. Storilcu v trgovino ni uspelo vstopiti, lastnikom je za okoli 200 eur škode povzročil s poškodovanjem vrat.

Na območju Raven na Koroškem so obravnavali poškodovanje vozila. Neznani storilec je z ostrim predmetom na osebnem vozilu naredil več risov.

Včeraj sta policista Policijske postaje Slovenj Gradec, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu, izsledila dva državljana Afganistana, ki sta se v Slovenijo pripeljala skrita v tovornem delu srbskega tovornega vozila. V vozilo sta najverjetneje  vstopila na območju Srbije. Po opravljenih postopkih so oba odpeljali v azilni dom.

Lep in varen konec tedna želijo iz Policijske uprave Celje.

Vir: PU Celje