Policijsko poročilo 2. oktober 2017

V jutranjih urah minulega petka je bila policija obveščana o vlomu in požaru v bivšem gostinskem lokalu na Ravnah na Koroškem. Neznani storilec je vlomil v objekt in iz njega odtujil dva računalnika in manjšo količino cigaret, nato pa povzročil vžig sedežne garniture. Zaradi požara je nastala gmotna škoda za okoli 5.000 €. Za storilcem, ki ga bodo kazensko ovadili zaradi suma storitev kaznivih dejanj vlomne tatvine in požiga, še poizvedujejo.

V dopoldanskih urah so policisti opravili dva ogleda krajev vlomov v osebna avtomobila. Neznanca sta vlomila v osebna avtomobila na Ulici Frankolovskih žrtev in Milčinskega ulici v Celju. Pri vlamljanju sta povzročila škodi na vozilih in iz notranjosti odtujila sredinski naslon za roke, mobilni telefon in različni vsoti gotovine. Lastnika sta oškodovala za okoli 2.000 €.

V večernih urah so obravnavali štiri vlome v kletne prostore na Goriški cesti v Velenju in Aškerčevi cesti v Šoštanju. Neznani storilec je iz treh kleti v Velenju odtujil več kosov različnega električnega orodja, iz kleti v Šoštanju pa je odtujil žensko kolo.

V soboto so v zgodnjih jutranjih urah po izvršenem vlomu v osebni avtomobil na Ulici Frankolovskih žrtev v Celju prijeli osumljenca in mu odvzeli prostost. Obstaja sum, da je vlomil še v najmanj  dva osebna avtomobila na Milčinskega ulici v Celju. Po vseh zbranih obvestilih ga bodo kazensko ovadili.

V večernih urah so opravili ogled kraja prometne nesreče na glavni cesti zunaj naselja Pameče pri Slovenj Gradcu. 55-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil pod občutnim vplivom alkohola, je izsilil prednost 32-letni kolesarki, ki je utrpela lažje telesne poškodbe. Zoper povzročitelja bodo podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu.

V nedeljo so v zgodnjih dopoldanskih urah na Prelaskem obravnavali kaznivo dejanje zoper splošno varnost ljudi in premoženja. Člani Lovske družine Podčetrtek so izvajali skupni lov na malo divjad. Med pogonom je 32-letni lovec cev orožja pomaknil preveč proti lovcem, v času ko je sprožil strel proti lisici. Pri tem je s šibrami v levo nogo zadel 70-letnega lovca. Ta je utrpel lažjo telesno poškodbo. Osumljenca kaznivega dejanja bodo po vseh zbranih obvestilih kazensko ovadili na pristojno državno tožilstvo. Oškodovanemu lovcu, ki je bil v času skupnega lova pod vplivom alkohola, so orožje zasegli, zoper njega pa bodo uvedli hitri postopek z odločbo zaradi storjene kršitve določb Zakona o orožju (ZOro-1)

Okoli poldneva so bili obveščeni o vlomu v zidani objekt pod nadstreškom stanovanjske hiše v Tepanju. Neznanec je iz notranjosti objekta odtujil štiri pare smuči in otroško motokros čelado v  skupni vrednosti okoli 4.200 €.

V popoldanskih urah so na Ljubljanski cesti v Celju opravili ogled kraja vloma v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je vlomil skozi lesena balkonska vrata. V notranjosti je vlomil v manjši kovinski trezor in iz njega dvema oškodovancema odtujil za okoli 8.000 € gotovine in za okoli 7.000 € zlatnine.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Več iz istega kraja

Več iz istega kraja