Policijsko poročilo 2. februar 2018

policija

Na območju Policijske uprave Celje so včeraj obravnavali petnajst kaznivih dejanj, enaindvajset prometnih nesreč  in pet kršitev javnega reda in miru. V  večerni  prometni  nesreči  v  Celju  je umrla 32-letna voznica osebnega vozila.  V  ostalih  prometnih  nesrečah  so  se  huje  poškodovali  peška, kolesarka in voznik osebnega vozila.

Smrtna prometna nesreča – Celje

Sinoči okoli  19.30  ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v križišču Dečkove in Bežigrajske ceste v Celju.  32-letna voznica, ki je vozila iz smeri Laškega  proti Vojniku, je  v križišču Bežigrajske in Dečkove  ceste,  iz neznanega vzroka,  zapeljala izven vozišča ter trčila v prometni  znak  in  semafor.  Dobro  uro po nesreči je v celjski bolnišnici umrla. To je letos prva smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave  Celje. Tudi lani v enakem obdobju so na našem območju beležili eno smrtno žrtev prometnih nesreč, smrt pešca na Mariborski cesti v Celju.

Prometne  nesreče  s  hudimi  telesnimi poškodbami – Slovenj Gradec, Celje, Rečica ob Savinji

V  dopoldanskih  urah  so v  Slovenj Gradcu obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodovala peška. 32-letni voznik osebnega vozila, ki je pripeljal  iz  smeri  Iršičeve ulice in je  v križišču s  Celjske cesto pri zeleni luči zavijal v levo, proti Ronkovi ulici, je v 77-letno peško, ki je pravilno pri  zeleni  luči  na semaforju prečkala vozišče. Peška se je v trčenju hudo poškodovala.

Okoli  18.30  uri  so v Celju na Mariborski cesti obravnavali prometno nesrečo,  v  kateri  se  je poškodovala 72-letna kolesarka.  Vanjo je trčil 39-letni  voznik,  ki  je  vozil  iz   smeri  trgovskega centra Tuš in je v križišču  zavijal  levo  na Mariborsko cesto. V tistem trenutku je iz smeri trgovskega centra, po kolesarki stezi pripeljala kolesarka. V trčenju se je 72- letna kolesarka huje poškodovala.

Preberi še:  Kratek statistični pregled dogodkov zadnjih 24 urah

Tretjo hudo prometno nesrečo so nekaj čez 18.30 uro obravnavali v križišču lokalnih  cest  v  Trnovcu,  na območju Rečice ob Savinji, kjer je 69-letni voznik osebnega vozila izsilil prednost 23-letnemu vozniku osebnega vozila. 69-letni voznik se je v trčenju hudo poškodoval, 23-letni  voznik pa lažje.

Vlomi v stanovanjske hiše – Laško, Celje in Velenje

V jutranjih urah so obravnavali vlom v  nenaseljeno stanovanjsko hišo v Vrhovem, na območju Policijske postaje Laško. Storilec je v hišo vlomil skozi okno. Ukradel je starinsko uro in zlato verižico.

Vlom v stanovanjsko hišo so včeraj obravnavali tudi na Badovinčevi ulici v Celju. Tudi v tem primeru je storilec v hišo vlomil skozi okno. Ukradel ni ničesar.

V Večernih urah so bili policisti obveščeni še o vlomu v stanovanjsko hišo v Šaleku v Velenju, kjer je storilec, ki je v hišo prav tako vlomil skozi okno,  ukradel več kosov zlatnine.

Vlom v gostinski lokal – Velenje

V nočnih urah  smo bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Velenju. Storilec je v lokal vlomil skozi vhodna vrata. Po prvih podatkih pogrešajo več cigaret.

Povsod  na  našem  območju   danes  močno sneži. V cestnem prometu zaenkrat hujših nevšečnosti niso obravnavali, vse udeležence pa pozivamo naj bodo v teh vremenskih razmerah v prometu še posebej strpni in previdni.

Več iz istega kraja

prijavi se

prijavi se v svoj račun