Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 2. avgust 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 231 klicev. 66 klicev je bilo interventnih.

14 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 4 s področja mejnih zadev in tujcev, 27 s področja prometne varnosti in 19 s področja javnega reda in miru.

Prometne nesreče

Policisti so obravnavali štiri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in pet z materialno škodo.

Nekaj pred 11.30 uro so policisti v Radljah ob Dravi obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil udeležen voznik mopeda, ki je sam padel po vozišču zaradi neprilagojene hitrosti. Pri padcu se je voznik lažje telesno poškodoval, prav tako je vozil pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest mu je pokazal 0,41 mg/l v izdihanem zraku.

Tatvine, vlom

Na Sernčevi ulici v Celju je neznani storilec vlomil v skladišče iz katerega je odtujil električne vodnike in več ročnega orodja.

V Celju na Nazorjevi ulici lastnik pogreša moped znamke Aurora, kateri mu je bil odtujen od 29.7.2022 dalje.

V Velenju so policisti prijeli moškega starega 32. let, ki je izvršil tatvino v trgovskem centru. Odtujil je baterijski vrtalnik, časovno stikalo in prehrambni artikel. Moškemu so predmete zasegli in bodo zoper njega napisali kazensko ovadbo.  

Neznani storilec je v popoldanskem času na kopališču v Aqualuna v Podčetrtku, iz torbice obiskovalcu odtujil 270 € gotovine.

Zaseg

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Celje so včeraj nekaj pred 18. uro na počivališču Zima ustavili voznika osebnega vozila, ki ga je vozil državljan Švice. Pri postopku so 26. letnemu sopotniku, prav tako državljanu Švice, zasegli okoli 190 gramov prepovedane droge Rastline Konoplja. Zoper moškega so uvedli hitri postopek in ga oglobili za 200 €.

Nesreča pri delu

Nekaj po 17. uri so bili obveščeni, da se je na območju Topolšice pri delu v gozdu smrtno ponesrečil 65. letni moški. Policisti so na kraju z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dogodka ugotovili, da je moški opravljal sečnjo v gozdu. Pri delu z vitlom je nanj padlo drevo, katerega je pred tem podrl in je zaradi poškodb na kraju umrl. Tuja krivda je izključena, policisti bodo o dogodku obvestili pristojno državno tožilstvo.

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 231 klicev. 66 klicev je bilo interventnih.