Policijsko poročilo, 2. 7. 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 271 klicev občanov. 73 klicev je bilo interventnih. 16 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 6 s področja mejnih zadev in tujcev, 34 s področja prometne varnosti in 18 s področja javnega reda in miru.
Policija

Od dogajanja je izstopajoč primer vožnje pod vplivom alkohola, so navedli na PU Celje.

Okoli pol dveh zjutraj so policisti namreč na šmarskem območju ustavili voznika osebnega vozila, ki je imel nekaj manj kot 4 promile alkohola v krvi. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Cestni promet

Včeraj so na območju PU Celje obravnavali pet prometnih nesreč z lažjimi poškodbami in pet prometnih nesreč z materialno škodo.

Na relaciji Lemberg – Dobrna se je v prometni nesreči lažje poškodovala voznica, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljala z vozišča.

Na prehodu za pešce v Štorah se je lažje poškodoval mladoletni kolesar, ki je trčil v osebno vozilo.

V Movžah se je v trčenju dveh osebnih vozil, do katerega je prišlo zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo, lažje poškodovala sopotnica v osebnem vozilu.

V Šoštanju sta se poškodovali mladoletnici, ki sta z električnim skirojem trčili v objekt.

V križišču v Medlogu so se v trčenju dveh osebnih vozil poškodovale 3 osebe, voznica in sopotnici enega od udeleženih vozi. O vzroku prometne nesreče še zbirajo obvestila.

Enemu vozniku so zasegli vozilo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so devetkrat ukrepali v javnih in petkrat v zasebnih prostorih. Enega kršitelja so pridržali do streznitve.

Kriminaliteta

V Celju so včeraj obravnavali tatvino kolesa. Storilec je kolo, ki je bilo zaklenjeno, ukradel izpred telovadnice I. osnovne šole v Celju.

Ilegalne migracije

Na Mejnem prehodu Dobovec so včeraj pri vstopu v Republiko Slovenijo izsledili dva državljana Afganistana, ki sta poskušala v Slovenijo vstopiti skrita v tovornem delu tovornega vozila. Tujca so po opravljenih postopkih prevzeli Hrvaški varnostni organi.

Vir: PU Celje

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije