Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 2. 2. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 241 klicev občanov. 64 klicev je bilo interventnih.

11 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 29 s področja prometne varnosti in 21 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami udeleženih in šestnajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so včeraj okoli pol dvanajstih obravnavali na Celjski cesti v Slovenj Gradcu, kjer sta zaradi izsiljevanja prednosti enega od voznikov trčili dve osebni vozili. V trčenju se je lažje poškodoval eden od voznikov.

V Rogaški Slatini so v večernih urah obravnavali voznika osebnega vozila, ki je imel v krvi nekaj manj kot dve promili in pol alkohola. Voznika so pridržali do streznitve, sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali osemkrat.

V Mozirju so v večernih urah obravnavali kršitelja, ki je pod vplivom alkohola nadlegoval zaposleno in goste gostinskega lokala. Ker ni upošteval ukazov policistov, da se pomiri in preneha s kršitvijo, so ga pridržali do streznitve.

Kriminaliteta

V Slovenj Gradcu so obravnavali nesrečo pri delu, kjer se je hudo poškodoval 22-letni delavec, ki je med opravljanjem del padel s strehe, z višine okoli osmih metrov.

V Črni na Koroškem so obravnavali nesrečo na smučišču, kjer je padla 75-letna smučarka in se hudo poškodovala.

Na območju policijskih postaj Rogaška Slatina in Laško so obravnavali suma storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Nasilnežema so izrekli ukrepa prepovedi približevanja, sledi še kazenska ovadba.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 241 klicev občanov. 64 klicev je bilo interventnih.