Policijsko poročilo, 2. 12. 2021

Prvi decembrski dan je na našem območju prinesel dokaj pestro dogajanje.

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24.urah prejeli 288 klicev občanov. 68 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

17 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 38 s področja prometne varnosti in 14 s področja javnega reda in miru.

Včeraj so obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, eno z lažjimi in trinajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so v popoldanskih urah obravnavali v križišču regionalnih cest izven naselja Loče. 43-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Loč proti Mlačam, je v križišču prehiteval kolesarja. Ker ni upošteval primerne bočne razdalje je prišlo do trčenja. Kolesar je pri tem izgubil oblast nad kolesom in padel po vozišču. Poškodovanega kolesarja so z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Celje, kjer so ugotovili, da se je v prometni nesreči hudo poškodoval. Voznika osebnega vozila bodo zaradi povzročitve prometne nesreče kazensko ovadili.

Poziv očividcem prometne nesreče

Včeraj, ob 14.10 uri, se je na glavni cesti Dravograd – Slovenj Gradec, izven naselja Šentjanž pri Dravogradu, zgodila prometna nesreča. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja neznanega voznika osebnega avtomobila, črne barve, ki je vozil iz smeri Dravograda proti Slovenj Gradcu. Na ravnem delu ceste, v bližini gostišča “Yagababa”, je nepravilno prehiteval neznano vozilo. V tistem trenutku je nasproti pripeljala voznica osebnega vozila, ki je zaradi njegove nepravilne vožnje zavrla in se umaknila v desno, pri čemer je zapeljala z vozišča in poškodovala vozilo. Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče pozivajo neznanega voznika in morebitne očividce prometne nesreče, da pokličejo na interventno številko policije 113, na telefonsko številko Policijske postaje Dravograd 02 87 21 500 ali na anonimno številko policije 080 12 00.

V Brdinjah, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, so nekaj pred 19. uro obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, ki jo je povzročil voznik, ki je vozil pod vplivom alkohola. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zapeljal na nasprotno smerno vozišče in z vozilom oplazil voznika, ki je pripeljal nasproti. Povzročitelj je imel v krvi nekaj manj kot promilo in pol alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

To pa ni bil včerajšnji edini zaznan primer vožnje pod vplivom alkohola na našem območju.

V Šentjurju so v popoldanskih urah obravnavali voznika osebnega vozila, ki je imel v krvi 1.7 promilov alkohola. Na območju Šmarja so ustavili voznika, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel v krvi kar 2,8 promilov alkohola. Voznika so pridržali do streznitve. V obeh primerih sledita obdolžilna predloga.

Nekaj čez 23. uro so na avtocestnem počivališču Tepanje obravnavali suma storitev kaznivih dejanj tatvina in grožnje. Dva moška sta z nožem zagrozila vozniku, ki je na bencinski servis s cisterno pripeljal gorivo, pred tem pa sta v vozilo natočila gorivo, ki ga nista plačala. Voznik in sopotnik sta se po dejanju odpeljala v smeri Maribora. Policisti Postaje prometne policije Celje so ju kmalu po dejanju ustavili. Vozilo, ki ni bilo registrirano je vozil 41-letni voznik, ki ni imel vozniškega dovoljenja, preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel voznik dobrih 1,7 promilov alkohola v krvi. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog. 34-letnega sopotnika bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj grožnje in tatvine.

V Gotovljah so obravnavali vlom v počitniško hišico. Storilec je v hišo vlomil skozi vhodna vrata. Prostore je preiskal in ukradel prenosni zvočnik in nekaj gotovine.

Na ulici V. prekomorske brigade v Celju so včeraj obravnavali tatvino. Neznani storilec je z osebnega vozila ukradel katalizator.