Policijsko poročilo, 2.10.2020

Policija

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so včeraj prejeli 294 klicev občanov. 83 klicev je bilo interventnih.

Prometna varnost

Včeraj so na našem območju obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 11 z materialno škodo.

Prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami so obravnavali na območju policijske postaje Celje v kateri se je poškodoval kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad kolesom in padel.

Sinoči so policisti na območju Radelj ob Dravi zasegli vozilo 55 letnemu vozniku iz območja Mute, o čemer smo že poročali tukaj.

Na območju Mozirja so policisti ob 20.50 uri imeli v postopku 45 letnega voznika osebnega vozila, kateremu je alkotest pokazal 0.03 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so pri vozniku opravili hitri test na prepovedane droge, kateri je pokazal pozitiven rezultat na prepovedano drogo rastlino konoplja. Vozniku je bil odrejen strokovni pregled, katerega je odklonil, prav tako pa so mu policisti zasegli manjšo količino posušenih suhih delcev zeleno-rjave barve za katere se sumi, da je prepovedana droga rastlina konoplja. Vozniku so policisti odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, zoper njega bodo zaradi storjenih prekrškov uvedli hitri postopek.

Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so včeraj zasegli vozila.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj petkrat ukrepali v javnih prostorih in štirikrat v zasebnih.

Na območju Celja so policisti zaradi kršitve javnega reda in miru v gostinskem lokalu pridržali 57 letno žensko iz območja Žalca. Kršiteljica je na kraju vznemirjala goste in kljub opozorilom policistov ni prenehala s kršitvijo ter ni upoštevala zakonitih ukazov policistov. Kršiteljici bodo policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Kriminaliteta

V Celju so policisti pridržali 29 letnega moškega iz območja Velenja, ki je v večernih urah vlomil v enega izmed objektov na območju Celja. V zvezi navedenega kaznivega dejanja policisti zbirajo obvestila in bodo zoper njega podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Velike tatvine.

Preko noči je bilo vlomljeno v trgovino na območju Luč, od koder je neznani storilec odtujil gotovino.

V Celju na Savinovi ulici je neznani storilec na parkiranem vozilu prerezal štiri pnevmatike in lastnika oškodoval za okoli 200 evrov.

Policisti so na območju Policijske uprave Celje obravnavali dve kaznivi dejanji Grožnje in bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo. Prav tako so obravnavali kaznivo dejanje Ponarejanje denarja in dve Tatvini pri katerih je nastal manjša materialna škoda.

Nesreči pri delu

Včeraj ob 08.40 uri so bili obveščeni, da se je v gozdu v kraju Topla, občina Ravne na Koroškem, med delom z motorno žago lažje telesno poškodoval moški, o čemer smo že poročali tukaj.

Policisti policijske postaje Šmarje pri Jelšah so na območju Lemberga obravnavali nesrečo pri delu v kateri se je huje telesno poškodoval 68 letni moški. Do nesreče je prišlo zaradi nepravilnega rokovanja s prestavno ročico na traktorju, ki ga je moški spravil v pogon nato pa mu je traktor zapeljal preko telesa. Poškodovani je bil z reševalni vozilom odpeljan v SB Celje, kjer je ostal na zdravljenju.

VIR: PU Celje

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.