Search
Close this search box.

Policijsko poročilo 19. maj 2017

Današnje policijsko poročilo začenjamo s podatki o prometni nesreči, v kateri  se je včeraj okoli 13. ure na kolesarski stezi na Tomšičevi cesti v Velenju hudo poškodoval kolesar. 15-letni kolesar  je vozil po kolesarski stezi po Tomšičevi cesti iz smeri Jenkove proti Efenkovi cesti. Vozil je za drugim kolesarjem, prav tako starim 15 let. Ko ga je poskušal prehiteti, je zaradi neprimerne bočne razdalje trčil vanj. 15-letnik, ki ga je vrstnik prehiteval in trčil vanj je padel. Pri padcu se je huje poškodoval. Oba mladoletna kolesarja sta se po kolesarski cesti peljala nepravilno saj nista vozila po kolesarskem pasu glede na dovoljeno smer vožnje.

Ker smo ravno pri mladoletnih kolesarjih opozarjamo na dosledno uporabo čelad. Po zadnji spremembi Zakona o pravilih cestnega prometa je obvezna uporaba zaščitnih kolesarskih čelad za vse kolesarje in potnike na kolesih do starosti 18 let. Uporaba je seveda  zelo priporočljiva tudi za vse ostale kolesarje.

Od preostalega včerajšnjega dogajanja izpostavljamo še vlom. Na Ipavčevi ulici  v Celju smo ponoči obravnavali vlom v gostinski lokal. Storilec je odnesel več žganih pijač.

Več iz istega kraja