Policijsko poročilo 19. junij 2017

Današnje poročilo o obravnavanih varnostnih dogodkih preteklega vikenda pričenjamo z obvestili  o petkovem dogajanju. V jutranjih urah so bili policisti obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo in tatvini osebnega avtomobila. Na Ravnah pri Šoštanju je neznani storilec v noči iz četrtka na petek skozi okno v vlomil v stanovanjsko hišo. V notranjosti je našel ključe od osebnega avtomobila Audi A4, črne barve, reg. št. CE Z8-679 in ga odtujil skozi garažna vrata. Lastnik je oškodovan za okoli 5.000 €.

V popoldanskih urah so na Trški gorci opravili ogled kraja vloma v stanovanjsko hišo. Neznanec je vlomil skozi balkonska vrata. Iz spalnice je odtujil manjši sef, v katerem je bilo nekaj kosov zlatnine. Lastnik škodo ocenjuje na okoli 1.000 €.

V noči iz petka na soboto so obravnavali drzno tatvino na počivališču Tepanje. V času, ko sta državljana Ukrajine spala v vozilu, so trije neznanci na njunem vozilu predrli, nato pa so se pripeljali za njima s pretvezo nudenja pomoči. Med menjavo kolesa sta neznani ženski iz notranjosti vozila odtujili žensko torbico s 5.000 € gotovine in dokumenti.

V soboto v dopoldanskih urah so v Laškem in Slovenj Gradcu obravnavali kaznivi dejanji nasilja v družini. V obeh primerih so trem osumljencem izrekli ukrep o prepovedi približevanja oškodovancem. Po vseh zbranih obvestilih jih bodo kazensko ovadili na pristojnih tožilstvih.

V popoldanskih urah so v Dobju pri Planini opravili ogled kraja vloma v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je pri vlamljanju poškodoval okensko krilo in okvir okna v notranjost pa ni uspel vstopiti. Povzročil je škodo za okoli 500 €.

V nočnih urah so bili obveščeni o žepni tatvini na Trgu Celjskih knezov. Oškodovancu je med vodenim ogledom v muzeju novejše zgodovine neznanec iz žepa odtujil denarnico z večjo vsoto gotovine in dokumenti.

V jutranjih urah včerajšnjega dne so v Mislinji opravili ogled vloma v stanovanje. Neznani storilec je prislonil lestev in skozi okno na hodniku vlomil v stanovanje. Iz notranjosti je odtujil več kosov različnega električnega orodja, manjšo vsoto gotovine, nekaj kosov zlatnine in prenosni računalnik. Lastnika je oškodoval za okoli 5.000 €.

V popoldanskih urah so opravili ogleda krajev prometnih nesreč v katerih sta se hudo poškodovala voznika motornih koles. V Preboldu je 19-letni voznik motornega kolesa med vožnjo po klancu navzdol zaradi neprilagojene hitrosti v levem ovinku trčil v odbojno ograjo. V Solčavi pa je 49-letni voznik motornega kolesa zaradi vožnje preblizu desnega roba zapeljal z vozišča. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov bodo obema izdali plačilni nalog za plačilo globe.

Zaključujemo z zaprosiloma morebitnim očividcem prometnih nesreč. V četrtek, 15. junija, okoli 15.45 ure se je pri krožišču Kresnikove in Oblakove ulice v Celju zgodila prometna nesreča v kateri je bil lažje poškodovan voznik mopeda in neznani voznik osebnega avtomobila, sive barve, ki je mopedistu izsilil prednost. V soboto, 17. junija, okoli 13.45 ure, je v Mariji Reki padel voznik motornega kolesa in se hudo poškodoval. Zaradi razjasnitve okoliščin obeh prometnih nesreč policija naproša morebitne očividce, da pokličejo na telefonsko številko 113 ali na anonimno telefonsko številko policije 080 1200. Za sodelovanje se zahvaljujejo.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

Več iz istega kraja

Več iz istega kraja