Policijsko poročilo 19. april 2017

policija

Policijsko poročilo začenjamo s podatki o sinočnji tragični prometni nesreči. Okoli 20. ure so bili policisti obveščeni, da je v trčenju vlaka in osebnega vozila na železniškem prehodu v bližini Dobriše vasi umrlo 16-letno dekle. Potniški vlak, ki je vozil iz smeri Celja proti Žalcu, je na prehodu čez železniško progo, označenim z Andrejevim križem, trčil v osebno vozilo, s katerim je iz smeri Novega Celja pripeljal 19-letni voznik osebnega vozila. V trčenju je umrla 16-letna sopotnica na sprednjem sedežu. 19-letni voznik in 20-letni sopotnik sta se v trčenju izredno hudo poškodovala. Vsi trije so doma z območja Policijske postaje Žalec. To je letošnja šesta smrtna žrtev prometnih nesreč na Celjskem.

Od preostalega  dogajanja izpostavljamo še požar. Danes okoli treh zjutraj je v Grličah pri Mestinju v celoti zgorela lesena hiša. V hiši v času požara ni bilo nikogar. Materialna škoda bo visoka. Kriminalisti in policisti bodo ogled kraja požara opravili danes.

Ne pozabite na današnji maraton hitrosti, ki bo do 18. ure potekal po vsej Sloveniji in to na  več kot 600. lokacijah. Natančne lokacije radarskih kontrol lahko občani najdejo  na spletni strani policije www.policija.si. Izkušnje iz  preteklih let kažejo, da policisti na dan nadzora ugotavljajo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije. Osnovni namen nadzora  ni kaznovanje voznikov, temveč spreminjanje njihovih vozniških navad. Vsak voznik se mora zavedati, da stopnja poškodb v prometnih nesrečah narašča  sorazmerno s hitrostjo in da lahko  z doslednim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje tako razmeram na cesti kot tudi lastnim vozniškim izkušnjam obvarujemo marsikatero življenje.

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.