Policijsko poročilo, 19. 8. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 284 klicev občanov. 84 klicev je bilo interventnih, 5 nujnih. 20 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, štirje s področja mejnih zadev in tujcev, 32 s področja prometne varnosti in 25 s področja javnega reda in miru.

Včeraj so policisti obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, eno z lažjimi in deset prometnih nesreč z materialno škodo.

Mladoletnemu vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, so v Celju zasegli kolo z motorjem.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so policisti včeraj popoldne obravnavali na Sladki Gori. Povzročil jo je 46-letni voznik osebnega vozila, ki je na lokalni cesti zapeljal v levo, v trenutku, ko mu je nasproti pripeljal voznik motornega kolesa. Vozili sta trčili. V trčenju se je 34-letni motorist hudo poškodoval. Povzročitelja prometne nesreče bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

V Celju, na Grčarjevi ulici, je okoli 17. ure padel kolesar in se lažje poškodoval. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča.

Včerajšnji močan veter je nekaj težav povzročal v prometu. Zaradi dveh podrtih dreves, je bil promet krajši čas oviran v Velenju. Podrti drevesi sta promet ovirali tudi na cesti Dravograd–Črneče in na Halarjevem bregu, na območju Šmarja pri Jelšah. Na Prevaljah pa je začasna prometna signalizacija, ki jo je podrl veter, padla na osebno vozilo voznice, ki je pripeljala mimo in ga poškodovala.

S področja kriminalitete policisti tokrat poročajo o tatvini kolesa. Obravnavali so jo v Celju, kjer je neznani storilec z dvorišča stanovanjske hiše na Kersnikovi ulici ukradel električno kolo znamke S-BIKE.

Dogodki