Policijsko poročilo, 19. 6. 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so včeraj prejeli 317 klicev občanov. 84 klicev je bilo interventnih, pet nujnih.

Kriminaliteta

V Rogaški Slatini so obravnavali vlom v skladiščne prostore trgovine z oblačili višjega cenovnega razreda. Storilci so ukradli več oblačil in obutve in lastnikom povzročili za najmanj 50.000 € škode.

Sinoči, okoli 20 ure, nas je občanka obvestila, da je med vožnjo, na Aškerčevi ulici v Celju, na njeno vozilo skočil mlajši moški. Poškodoval je sprednje in zadnje steklo ter pokrov motorja in na vozilu povzročil za okoli 6.000 € škode. Nasilnež se je znesel še nad semaforjem in razbil luč. 25-letnika, doma z ljubljanskega območja, so kmalu po obvestilu prijeli. Ker je s kršitvijo nadaljeval tudi ob prihodu policistov so ga pridržali. 25-letnik je že v dopoldanskih urah, prav tako na Aškerčevi ulici v Celju, zlomil drog semaforja.

Nekaj čez polnoč so bili obveščeni o ropu. Neznani moški je na križišču Ulice mesta Grewenbroich in Drapšinove ulice, 27-letno občanko posprejal s solzilcem in ji ukradel vrečko, v kateri je imela denarnico dokumente in ključe. Po dejanju je pobegnil v smeri ulice Pod gabri.

Cestni promet

V Dobrnežu, med Tepanjem in Slovenskimi Konjicami, so včeraj obravnavali prometno nesrečo v kateri se je lažje poškodoval voznik tovornega vozila. Voznik je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v odbojno ograjo, pri čemer se je tovorno vozilo prevrnilo. Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila cesta več ur zaprta za ves promet. Vozniku so izdali plačilni nalog.

Okoli 21.30 ure je v Velenju voznik osebnega vozila, ki je zavijal s Kopališke na Šaleško ulico, na prehodu za pešce trčil v peško, ki se je v trčenju lažje poškodovala. Vozniku so izdali plačilni nalog.

V Šmarju pri Jelšah so zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil v času ukrepa odvzema vozniškega dovoljenja. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so osebno vozilo vozniku zasegli še v Rimskih Toplicah.

VIR: PU Celje

Več iz istega kraja