Policijsko poročilo, 19.10.2015

Policijsko poročilo PU Celje, 19.10.2015.

Na cestah celjske in koroške regije se je v času od petka do danes zgodilo 41 prometnih nesreč. Tri prometne nesreče so se končale s hudimi telesnimi telesnimi poškodbami, dve z lažjimi, ostale pa z materialno škodo.

Prva prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila v soboto v popoldanskem času. 22 letni kolesar je vozil po lokalni cesti Kasaze – Migojnice in je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča padel in se pri padcu hudo telesno poškodoval.

Druga prometna nesreča, ki se je končala s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila v nedeljo ob 01.30 uri na Dobrijah na Ravnah na Koroškem. 35 letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Raven proti Dravogradu in je v desnem preglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotno smerno vozišče in čelno trčil v osebni avto, ki ga je vozila 63 letna voznica. V trčenju se je hudo telesno poškodovala 63 letna voznica, lažje pa sta bila telesno poškodovana tudi dva sopotnika v njem avtomobilu.

Tretja hujša prometna nesreča se je prav tako zgodila v nedeljo v jutranjih urah. 21 letni voznik kolesa z motorjem je brez čelade vozil neregistrirano kolo z motorjem izven naselja Črenškova v Celju in zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola izgubil oblast nad vozilom, zato je padel po vozišču in se hudo telesno poškodoval.

Na področju kriminalitete so tudi ta vikend prevladovale tatvine in vlomi. Poskus vloma so obravnavali policisti PP Laško. Neznani storilci so poskušali vlomiti v počitniško hišo v Zgornji Rečici, kar pa jim ni uspelo. Vlomljeno je bilo v dve stanovanjske hiše v Celju. Iz ene so neznani storilci odnesli za okoli 3000 EUR gotovine, iz druge pa kolo, visokotlačni čistilec ter 500 EUR gotovine.

Vlome v hiše so obravnavali tudi žalski policisti. Pri prvem vlomu v stanovanjsko hišo lastniki pogrešajo zlatnino in nekaj denarja v skupni vrednostni 1000 EUR, pri drugem vlomu denarnico z 1000 EUR gotovine, pri tretjem vlomu pa so storilci odtujili 3000 EUR gotovine.

Na področju javnega reda in miru ni bilo posebnosti. Policisti so bili napoteni na 16 kršitev javnega reda na javnem kraju in 8 kršitev v zasebnih prostorih.

Več iz istega kraja