Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 18. 9. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 971 klicev občanov. 259 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

57 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 7 s področja mejnih zadev in tujcev, 108 s področja prometne varnosti in 98 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali 2 prometni nesreči s hudimi poškodbami, 11 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami in 45 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so v soboto obravnavali na relaciji Halarjev bregŠentvid. Povzročil jo je voznik motornega kolesa, italijanski državljan, ki je prehiteval osebno vozilo, katerega voznik je v tistem trenutku zavijal v levo. V trčenju se je motorist hudo poškodoval.

Včeraj, okoli 19. ure, so prometno nesrečo s hudimi poškodbami obravnavali še v Gorenju nad Zrečami, kjer je voznik cross motorja zapeljal z vozišča in se hudo poškodoval. Okoliščine prometne nesreče še ugotavljamo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali v 42. primerih.

Kriminaliteta

V Celju, na Ostrožnem, so obravnavali tatvino osebnega vozila znamke VW Passat, karavan izvedbe, srebrne barve, letnik 2011.

Na Prevaljah so v petek obravnavali tatvino kolesa znamke GT. Storilec ga je ukradel iz kolesarnice stanovanjskega bloka.

V soboto so bili obveščeni, da je neznani storilec z bagra, parkiranega na delovišču v Lokovini, ukradel obe gosenici. Lastnik škodo ocenjuje na 2.000 €.

V noči iz sobote na nedeljo je v Orovi vasi, občan zalotil dva storilca, ki sta vlomila v njegovo stanovanjsko hišo. Storilca sta s kraja pobegnila.

V Grličah je neznani storilec vlomil v najmanj tri osebna vozila. Po dosedanjih podatkih je iz dveh vozil ukradel gotovino.

Na Pucovi ulici v Celju so obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel kolo.

Vir: PU Celje

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 971 klicev občanov. 259 klicev je bilo interventnih, trije nujni.