Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 18. 5. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 257 klicev občanov. 72 klicev je bilo interventnih, 3 nujni.

16 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 41 s področja prometne varnosti in 10 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali tri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč z materialno škodo.

Prvo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so včeraj, nekaj pred osmo uro zjutraj, obravnavali v Celju, pri glavni pošti. V trčenju so bila udeležena tri vozila. Voznica osebnega vozila, ki je pripeljala iz smeri Teharske ulice, je v križišče zapeljala pri rdeči luči na semaforju. Vanjo je trčil voznik kombiniranega vozila, vanj pa še voznik osebnega vozila. V trčenju se je povzročiteljica prometne nesreče lažje poškodovala.

Drugo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so okoli 16. ure obravnavali na avtocesti, v bližini uvoza Dramlje. Prometno nesrečo je povzročila voznica osebnega vozila, ki se je v promet na avtocesto vključila v Dramljah. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je njeno vozilo pri vključevanju na avtocesto zavrtelo in jo odneslo na prehitevalni pas, kjer je vanjo trčil voznik drugega osebnega vozila. Le ta je poskušal trčenje preprečiti z umikanjem in je trčil še v voznika tovornega vozila s priklopnikom. V trčenju sta se lažje poškodovali povzročiteljica in sopotnica iz drugega osebnega vozila.

Okoli 17. ure so prometno nesrečo s telesnimi poškodbami obravnavali še v Imenem. Prometno nesrečo je povzročil voznik tovornega vozila s priklopnikom. V ovinku je prikolico tovornega vozila odneslo na nasprotno smerno vozišče in je trčila v osebno vozilo, katerega voznik je pravilno pripeljal nasproti. V trčenju se je lažje poškodovala sopotnica v osebnem vozilu.

V Celju so v večernih urah obravnavali voznico osebnega vozila, ki ji je preizkus z alkotestom pokazal, da je imela nekaj manj kot dva promila alkohola v krvi. Zoper voznico sledi obdolžilni predlog.

Kriminaliteta

V Vrheh, na območju Policijske postaje Celje, so obravnavali drzno tatvino. Neznani storilci so se pripeljali do stanovanjske hiše. Dva sta zamotila lastnika stanovanjske hiše, eden pa se je izmuznil v hišo, preiskal prostore in ukradel kuverti z gotovino. Občane policisti ob tej priložnosti znova opozarjajo, naj bodo pazljivi, če jih obiščejo neznanci, naj jih ne spuščajo v hiše oziroma naj se ne pustijo zamotiti.

Včeraj so obravnavali še dva poskusa podobnih tatvin. V Grobelnem je neznanec poskušal v hišo vstopiti pod pretvezo, da opravlja anketo za inštitut. V Petrovčah pa sta se neznanca občanki predstavila kot zaposlena pri elektro podjetju ter hotela vstopiti v hišo in preveriti delovanje varovalk. Oba občana sta vsiljive neznance odslovila.

Na cesti Simona Blatnika v Velenju je neznani storilec vlomil v pomožni objekt. Ukradel je nekaj mesa, par posod in nekaj oblačil.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 257 klicev občanov. 72 klicev je bilo interventnih, 3 nujni.