Policijsko poročilo, 18. 5. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24. urah prejeli 222 klicev občanov. 60 klicev je bilo interventnih.15 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 25 s področja prometne varnosti in 6 s področja javnega reda in miru.

Na območju Žalca so sinoči obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval kolesar, ki je padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel okoli promilo in pol alkohola v krvi.

V gozdu na območju Gorč so včeraj obravnavali sum storitve kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari. Neznani storilec je poškodoval najmanj 25 smrek, s katerih je olupil lubje. Lastnik ocenjuje, da je z dejanjem oškodovan za okoli 2.000 €.

Na Policijski postaji Žalec hranijo najdeno kolo znamke Kilimanjaro, tip Cross Sport, črne barve, z zeleno belimi nalepkami. Kolo je bilo najdeno 12. maja 2022, v Žalcu. Kdor ga pogreša, naj se z dokazili o lastništvu, oglasi na Policijsko postajo Žalec.

Vir: PU Celje