Policijsko poročilo, 18. 4. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v treh dneh prejeli 761 klicev občanov. 211 klicev je bilo interventnih, trije nujni. 38 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 15 s področja mejnih zadev in tujcev, 102 s področja prometne varnosti in 46 s področja javnega reda in miru.

Petek, 15. april 2022

Okoli 16. ure so policisti izven naselja Vinska Gora, obravnavali prometno nesrečo s hudimi poškodbami. Povzročil jo je 20-letni voznik, ki je vozil iz smeri Arje vasi proti Velenju. Ko je pripeljal iz blagega preglednega levega ovinka v krajšo ravnino, hitrosti in načina vožnje ni prilagodil stanju ceste in svojim vozniškim sposobnostim in je zapeljal na nasprotno smerno vozišče ter čelno trčil v tovorno vozilo, ki ga je nasproti pravilno pripeljal 41-letni voznik. Iz smeri Velenja sta se v času trčenja pripeljali še dve vozili.

Voznik prvega vozila si je med izogibanjem trčenju poškodoval bok vozila. V drugo vozilo, ki je prav tako pripeljalo iz velenjske smeri, pa je priletel pokrov motorja s povzročiteljevega vozila in nekaj drugih delov vozila. V trčenju sta se 20-letni povzročitelj ter njegov 23-letni sopotnik hudo poškodovala. 41-letni voznik tovornega vozila se je v prometni nesreči lažje poškodoval. Lažje poškodovana je bila tudi mladoletna sopotnica iz osebnega vozila, ki je zadnje pripeljalo na kraj trčenja. Povzročitelja prometne nesreče bodo kazensko ovadili.

Na delovišču v Medlogu so obravnavali tatvino nafte. Storilec jo je okoli 50 litrov ukradel iz rezervoarja delovnega stroja.

Na Milčinskega ulici v Celju je neznani storilec poskušal vlomiti v osebno vozilo. V vozilo mu ni uspelo priti, je pa s poškodovanjem vrat, lastnici povzročil za okoli 400 € škode.

Na območju Slovenskih Konjic je neznanec poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. Škodo je lastnikom povzročil s poškodovanjem okna v pritličnem delu hiše.

Sobota, 16. april 2022

Okoli 15.30 ure so v Dolu pod Gojko obravnavali prometno nesrečo, ki jo je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in vožnje pod vplivom alkohola, povzročil 31-letni voznik, ki je zapeljal z vozišča, pri čemer se je vozilo prevrnilo na streho. Voznik se je v trčenju lažje poškodoval.

Prometno nesrečo, ki jo je povzročil močno alkoholiziran voznik, so v soboto, okoli 20. ure, obravnavali v Bezini. 38-letni voznik, ki je imel v krvi več kot dve promili alkohola, je zapeljal z vozišča in trčil v prometni znak in drevo. Voznik se je v trčenju lažje poškodoval. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja, so mu vozilo, ki ni bilo registrirano, na njem pa sta bili nameščeni tablici, ki pripadata drugemu vozilu, zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Nedelja, 17. april 2022

Na območju Podčetrtka so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi okno v pritličnem delu, je prostore preiskal. Ukradel je gotovino.

Sinoči so bili obveščeni, da je neznani storilec na Krekovem trgu v Celju poškodoval 11 razstavnih kovinskih panojev. Škodo ocenjujejo na dobrih 3.000 €.

Okoli 2. ure zjutraj so bili obveščeni, da v Svibnem gori stanovanjska hiša. Ogenj je hišo v celoti uničil. Z ogledom kraja požara so nadaljevali danes.

Vir: PU Celje