Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 18. 11. 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 240 klicev občanov. 60 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Prometna varnost

Včeraj so koroški in celjski policisti obravnavali devet prometnih nesreč z materialno škodo.

  • V Velenju so okoli poldneva ustavili voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,78 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi obdolžilni predlog.
  • Močno pijanega voznika, ki je imel kar 0,90 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, so včeraj popoldne ustavili tudi v Vojniku. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja, so mu policisti zasegli še vozilo. Za nameček je imel na vozilu nameščeni registrski tablici, ki ne pripadata njegovemu vozilu. Tudi v tem primeru sledi obdolžilni predlog.

Poleg omenjenega zasega vozila, so vozili zasegli še dvema voznikoma, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali dvakrat.

Kriminaliteta

Včeraj je občan obvestil policiste, da je na družbenih omrežjih objavil fotografijo stavnega listka, ki mu je prinesel dobitek. Za zdaj še neznanec je to izkoristil in opravil dvig s stavnega listka. V omenjenem primeru policisti obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja goljufije. Ob tej priložnosti znova opozarjajo vse občane, naj bodo pri objavah na družabnih omrežjih izjemno previdni.

Nasilje v družini

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilje v družini so včeraj dvema nasilnežema izrekli ukrepa prepovedi približevanja. Oba bodo kazensko ovadili.

Ob tem na PU Celje znova opozarjajo, da je vsako nasilje nedopustno in da se nikoli ne konča samo od sebe. Zato vse žrtve nasilja znova pozivajo, naj v primeru nasilnih dejanj takoj pokličejo policiste na telefonsko število 113, da bodo žrtvam zagotovili pomoč in ukrepali zoper storilce.

V teh, zaradi razširjenosti epidemije težkih časih, so odnosi v mnogih družinah izpostavljeni preizkušnji, zato policisti v tej situaciji še posebej pozivamo k strpnosti v družinskih odnosih. Naj bo čas, ki ga preživljamo skupaj obarvan z razumevanjem, spoštovanjem in strpnostjo. Na vse pa apeliramo, če zaznate nasilje v družini, nas o tem obvestite, saj mnoge žrtve težko najdejo način, da bi same poklicale na pomoč,” poudarjajo na PU Celje.

Ne zatiskajte si oči in ne preslišite klicev na pomoč iz sosednjega stanovanja, hiše, dvorišča. Dolžnost vseh nas, tudi če smo le naključni opazovalci je, da o nasilju obvestimo policijo in druge pristojne institucije. Če žrtve nimajo dovolj moči, da bi spregovorile in poiskale pomoč, postanimo njihov glas in doprinesimo k temu, da se nasilje zaustavi. Nihče nima pravice izvajati nasilja nad komerkoli,” še dodajajo na PU Celje.

Vir: PU Celje

Dogodki

Več iz istega kraja

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 240 klicev občanov. 60 klicev je bilo interventnih, eden nujen.