Policijsko poročilo, 18. 1. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24 urah prejeli 272 klicev občanov. 75 klicev je bilo interventnih.

15 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 7 s področja mejnih zadev in tujcev, 44 s področja prometne varnosti in 11 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali tri prometne nesreče z lažjimi poškodbami in devetnajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Voznici, ki je na območju Ljubnega ob Savinji vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja, so zasegli osebno vozilo.

Prvo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so nekaj čez 6. uro zjutraj obravnavali na Lopati, kjer je voznik osebnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v voznika osebnega vozila, ki je pravilno pripeljal nasproti. V trčenju sta se oba voznika lažje poškodovala.

Nekaj po 17. uri so prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali v Trnavi, na območju Policijske postaje Žalec, kjer je voznik osebnega vozila, ki je zapeljal na levo smerno vozišče, trčil v kolesarja. Kolesar se je v trčenju lažje poškodoval. Ob tej priložnosti kolesarje opozarjajo, naj poskrbijo za vidnost v prometu. V temnem delu dneva je obvezna uporaba luči, zelo priporočljiva pa je tudi uporaba odsevnikov in svetlejših oblačil.

Sinoči, nekaj pred 22. uro, so prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali še v Suhadolu. Voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Zidanega Mosta, je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v betonsko ograjo pri železniškem prehodu. Del vozila je ostal na tirih. V vozilo je trčil tovorni vlak, ki je pripeljal iz smeri Ljubljane. Voznik in sopotnik sta se uspela iz vozila rešiti še pred trčenjem vlaka v vozilo. Sopotnik se je v trčenju v betonsko ograjo lažje poškodoval.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali trikrat.

Kriminaliteta

V Mestinju je neznani storilec z osebnega avtomobila ukradel obe registrski tablici.

Na zelenici v Celju je neznanec z osebnega vozila ukradel ohišji vzvratnih ogledal.

Vir: PU Celje

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije