Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 17. 7. 2019

Današnje poročilo PU Celje začenjamo s prometno nesrečo s smrtnim izidom, ki se je zgodila včeraj ob 21.52 uri na avtocesti.

Prometna nesreča s smrtnim izidom

26-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po avtocesti iz smeri Celja center proti Lopati. Ker zaradi hitrosti in načina vožnje svojega vozila ni več obvladoval, je zapeljal na desno ter naprej podrsal po varnostni ograji, nato pa je zapeljal iz vozišča, trčil v brežino ter se prevrnil na streho. V nesreči je zadobil tako hude telesne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. Policisti so na območju PU Celje obravnavali še 16 prometnih nesreč z materialno škodo, ter dve z lažjimi telesnimi poškodbami.

Tatvina denarja v trgovini – Velenje

V Velenju so neznani storilci izmed trgovin v času odsotnosti zaposlenih iz blagajne odtujili 1.200 evrov gotovine.

Tatvina parfumov – Celje

Včeraj dopoldne so bili policisti obveščeni o tatvini parfumov v vrednosti 300 evrov v eni izmed trgovin v Celju. Policisti so na podlagi podatkov v prijavi, v centru Celje prijeli 35-državljana Srbije ter 36-letnega državljana Slovenije. Policisti so 35-letnemu državljanu Srbije parfume zasegli, sledi pa tudi kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

Tatvina kolesa z motorjem – Celje

V Celju so neznanci iz parkirnega prostora na Stanetovi ulici odtujili kolo z motorjem znamke Yamaha vredno okoli 900 evrov.

Tatvina motorne žage – Velenje

Na Partizanski cesti v Velenju je neznani storilec iz odklenjene lope odtujil motorno žago Makita.

Zaseg vozila – Slovenj Gradec

V Slovenj Gradcu so policisti zasegli vozilo vozniku, ki je vozil brezveljavnega vozniškega dovoljenja.

Vožnja pod vplivom alkohola in pridržanja – Celje in Mozirje

Policisti Postaje prometne policije Celje so imeli v postopku državljana Francije, ki je vozil pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest pokazal 0.71 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bilo odrejeno pridržanje, danes pa sledi takojšnji prekrškovni postopek pred sodnikom za prekrške v Celju.

Tudi mozirski in celjski policisti so imeli v postopku voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Vozniku osebnega avtomobila v Mozirju je alkotest pokazal 0,72 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper 34-letnega voznika v Celju, ki mu je alkotest pokazal 1.04 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka je bilo odrejeno tudi pridržanje. Zoper vse tri sledi obdolžilni predlog.

Dogodki