Policijsko poročilo, 17.3.2020

V zadnjih 24. urah so na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje sprejeli 201 klic. V 54. primerih je šlo za interventne dogodke.

Prometna varnost

Prometni nesreči z lažjimi poškodbami – Celje in Šmartno pri Slovenj Gradcu

Včeraj, okoli pol sedmih zjutraj so v Celju na obvoznici, v bližini Železniške postaje Lava, obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval 37 letni voznik osebnega vozila. 37-letni voznik je zavrl, ker ga je močno zaslepilo sonce, voznik, ki je vozil za njim in ga je prav tako zaslepilo sonce, je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil vanj.

Okoli 14. ure smo obravnavali prometno nesrečo v Šmartnem pri Slovenj Gradcu, o kateri smo že poročali tukaj.

Kriminaliteta

Tatvina goriva in orodja – Založe

V jutranjih urah so bili obveščeni, da je med vikendom neznani storilec vlomil v tri delovne stroje, parkirane na gradbišču v Založah, na območju Policijske postaje Žalec. Iz rezervoarjev dveh strojev je ukradel okoli 150 litrov goriva, iz kabine enega delovnega stroja je ukradel škatlo z orodjem.

Poškodovanje dveh vozil – Celje

Na Mariborski cesti v Celju je neznanec vrgel večji kamen v okno parkirnega avtobusa in razbil steklo.

Na parkirišču pri Železniški postaji v Celju je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval osebno vozilo. Z dejanjem je lastniku vozila povzročil za okoli 1.000 € škode.

Povzročitev lažje telesne poškodbe – Mozirje in Celje

V Mozirju je 40-letni občan v dopoldanskih urah vstopil v prodajalno, razbijal inventar in udaril zaposlenega ter ga lažje poškodoval. 40-letnika bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev lahke telesne poškodbe.

Sinoči, nekaj čez 21. uro, jih je 48-letna občanka obvestila, da je v stanovanju v Celju, med prepirom z nožem zabodla 40-letnega izvenzakonskega partnerja. 40-letnika so z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Celje, kjer je zaradi lažje poškodbe ostal na zdravljenju. 48-letno žensko bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev lažje telesne poškodbe. Pred prepirom sta izven zakonska partnerja skupaj popivala.

Vlom v poslovne prostore – Polzela

Na Polzeli so obravnavali vlom v poslovne prostore. Storilec je iz blagajne ukradel gotovino.

VIR: PU Celje

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila