Policijsko poročilo, 17. 11. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 178 klicev občanov. 57 klicev je bilo interventnih.

21 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 6 s področja mejnih zadev in tujcev, 17 s področja prometne varnosti in 14 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami in štirinajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so obravnavali v križišču, v bližini zdravstvenega doma v Velenju, kjer je voznik osebnega vozila trčil v kolesarja, ki je v križišče pripeljal pri rdeči luči na semaforju.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali šestkrat.

Kriminaliteta

Z osebnega vozila parkiranega na parkirišču v Celju, je neznani storilec poskušal ukrasti sprednji odbijač, ki ga na srečo ni uspel odstraniti, je pa lastniku škodo povzročil s poškodovanjem vozila.

Z osebnega vozila parkiranega na parkirišču delavnice v Trnovljah je neznanec ukradel masko sprednjega odbijača, pokrova stranskih ogledal, pokrov sistema za pranje žarometov in dva spojlerja. Z dejanjem je povzročil za najmanj 2.000 € škode.

S prodajnega pulta trgovine na Ravnah na Koroškem je neznani storilec zaposleni ukradel denarnico z gotovino, plačilnimi karticami in dokumenti.

Na območju Policijske postaje Slovenj Gradec smo obravnavali nasilje v družini. Nasilnežu so izrekli ukrep prepovedi približevanja, v nadaljevanju ga bodo kazensko ovadili.

Ilegalne migracije

Rjavici so včeraj izsledili šest državljanov Afganistana in dva državljana Irana. Vsi so ilegalno vstopili v Slovenijo in vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

Miren in varen četrtek Vam želijo iz Policijske uprave Celje.

Vir: PU Celje