Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 17. 10. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 810 klicev občanov. 233 klicev je bilo interventnih. 53 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 4 s področja mejnih zadev in tujcev, 97 s področja prometne varnosti in 50 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

V nedeljo so policisti obravnavali dve prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami. Prva se je zgodila okoli 11. ure v Šoštanju, kjer je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padla voznica motornega kolesa. Voznica se je pri padcu hudo telesno poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v SB Slovenj Gradec.

Druga prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila nekaj pred 16. uro na kolesarski stezi ob Vonarskem jezeru. Do nesreče je prišlo, ko je 33-letni kolesar zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom ter padel po kolesarski stezi. Pri padcu se je hudo telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v SB Celje.

V petek, okoli 20. ure, so policisti izven naselja Prebold obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodovala sopotnica v osebnem vozilu. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, trčil v betonski prepust in nato zapeljal na travnik, kjer se je vozilo prevrnilo. Voznik je vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,54 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so vozilo zasegli, zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje ga bodo kazensko ovadili.

Okoli 20.30 ure so prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali tudi v Celju, na Mariborski cesti, kjer je voznik osebnega vozila izsilil prednost kolesarki, ki je vozila v napačni smeri. Kolesarka se je v trčenju lažje poškodovala.

V večernih urah so policiste iz Zdravstvenega doma v Žalcu obvestili, da je pri njih iskal pomoč voznik e-skiroja, ki je padel in se lažje oškodoval. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,31 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi hitri postopek z odločbo, so sporočili s PU Celje.

Javni red in mir

Zaradi kršenja javnega reda in miru so 16-krat intervenirali na javnih krajih in 9-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so enega kršitelja.

Kriminaliteta

Na parkirišču v Pečovniku so obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je iz nahrbtnika ukradel gotovino. Škodo je lastnici povzročil še z razbitjem stekla na sprednjih vratih. Storilec je poskušal vlomiti še v sosednje vozilo, kar mu ni uspelo, je pa s poškodovanjem vrat lastniku povzročil za dobrih 1.000 € škode.

V Slovenskih Konjicah so obravnavali poskus vloma v osebno vozilo. Storilec je s poškodovanjem vrat lastnikom povzročil za okoli 500 € škode.

V gostinskem lokalu v Celju so obravnavali tatvino. Medtem ko je zaposlena na terasi stregla goste, je neznani storilec iz blagajne ukradel dnevni izkupiček.

V noči iz petka na soboto so v Lokah pri Mozirju obravnavali požar. Zagorelo je v pralnici stanovanjske hiše. Tuja krivda za nastanek požara je izključena. Požar se v druge prostore ni razširil.

V soboto zjutraj so bili obveščeni, da je neznani storilec iz rezervoarja delovnega stroja, parkiranega na delovišču v Štorah, ukradel okoli 60 litrov nafte.

V Novi Cerkvi so obravnavali poškodovanje tuje stvari. Neznani storilec jena objektu osnovne šole razbil več okenskih stekel.

V Celju so obravnavali poškodovanje osebnega vozila. Storilec je razbil sprednje desno steklo na vratih, vetrobransko steklo in ogledalo. Lastniku je z dejanjem povzročil za okoli 1.000 € škode.

V soboto so v Rečici ob Savinji obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi terasna vrata, je ukradel gotovino.

V soboto popoldne so v Rogatcu obravnavali dimniški požar, v katerem je nastala manjša materialna škoda.

V Celju je neznani storilec razbil šipo na zadnjih vratih osebnega vozila in notranjost vozila poškodoval s poliuretansko peno.

Na območju Policijske postaje Rogaška Slatina so obravnavali kaznivo dejanje nasilje v družini. Nasilnežu so izrekli ukrep prepovedi približevanja, sledi kazenska ovadba.

Ilegalne migracije

V petek zjutraj so v Dobovcu izsledili štiri državljane Afganistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Izdani so jim bili plačilni nalogi, nato pa so bili vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

V nedeljo zvečer so v Logu pri Logatcu izsledili državljana Bosne in Hercegovine, ki je prav tako ilegalno vstopil v Slovenijo. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 810 klicev občanov. 233 klicev je bilo interventnih. 53 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 4 s področja mejnih zadev in tujcev, 97 s področja prometne varnosti in 50 s področja javnega reda in miru.