Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 16. 5. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 865 klicev občanov. 220 klicev je bilo interventnih, trije nujni. 50 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 14 s področja mejnih zadev in tujcev, 91 s področja prometne varnosti in 61 s področja javnega reda in miru.
Fotografija je simbolična

Petek, 13. maj 2022

Hudo poškodbo delavca so obravnavali tudi v podjetju na Tolstem Vrhu, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, kjer si je 45-letni delavec pri delu z rezkalnim strojem huje poškodoval roko. Tuja krivda je izključena.

V srednji šoli v Slovenj Gradcu je neznani storilec petim dijakom iz denarnic, ki so jih pustili v garderobi telovadnice, ukradel gotovino.

Okoli poldneva sta v Sedlarjevem čelno trčila voznika dveh osebnih vozil. 68-letni voznik, ki je pripeljal iz smeri Podčetrtka in je v križišču zavijal proti Sedlarjevemu, je izsilil prednost 31-letnemu vozniku osebnega vozila. V čelnem trčenju se je povzročitelj hudo poškodoval. Lažje so se poškodovali voznik drugega vozila, njegova sopotnica in sopotnica v vozilu povzročitelja.

Poziv vozniku
V petek, 13. maja, okoli 20 ure, so policisti v Slovenskih Konjicah, v neposredni bližini policijske postaje obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročila 83-letna peška, ki je hodila po makadamski utrjeni desni bankini iz smeri Tepanja proti centru Slovenskih Konjic. V trenutku, ko je stopila na vozišče, da bi se izognila cestnemu smerniku, je po desnem prometnem pasu iz smeri Tepanja pripeljal voznik neznanega vozila in jo oplazil po nadlaktnici leve roke. Voznik je ustavil in peški ponudil pomoč. Ko mu je zagotovila, da je z njo vse v redu je odpeljal. V Zdravstvenem domu Slovenske Konjice je peška naknadno poiskala zdravniško pomoč, kjer so ugotovili, da se je v trčenju lažje poškodovala. Voznika, udeleženega v prometni nesreči, zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče policisti prosijo, da pokliče na telefonsko številko 113.

V podjetju na Muti so policisti v dopoldanskih urah obravnavali nesrečo pri delu. 37-letni delavec se je hudo poškodoval pri nameščanju pnevmatskega pogona krogelne pipe. Po prvih podatkih je tuja krivda izključena.


Sobota, 14. maj 2022

Policisti Postaje prometne policije Celje so v dopoldanskih urah opravljali radarsko kontrolo v Črnovi in pri splošni omejitvi 90km/h obravnavali 19-letnega voznika, ki je vozil 152 km/h. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Iz drogerije v trgovskem centru v Celju je neznani storilec ukradel 19 parfumov, vrednih nekaj manj kot 2.000 €.

Okoli 15. ure so policisti izven naselja Zaplanina obravnavali prometno nesrečo, ki jo je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročila 55-letna voznica osebnega vozila, ki je trčila v osebno vozilo 37 letne voznice, ki je vozila pred njo, njeno vozilo pa je odbilo še v osebno vozilo 28-letnega voznika. V trčenju se je 55-letna voznica hudo poškodovala, njeni 74 in 75 let stari sopotnici pa lažje.

V večernih urah je policiste občan, ki se mu za klic zahvaljujejo obvestil, da ga je v Radečah ogrožal voznik osebnega vozila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Z voznikom so opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel voznik 1.33 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, ali drugače povedano dobrih 2.6 promilov alkohola v krvi. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja, so mu vozilo zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Nekaj čez 20. uro so bili policisti obveščeni o požaru v Hruševju, na območju Policijske postaje Šentjur, kjer je zagorel hlev, velik približno 25 x 15 metrov. Lastniki so uspeli pred ognjem rešiti živino in traktor, vse ostale kmetijske stroje in ostale stvari je ogenj uničil. Vzrok požara še ni potrjen.

Policisti Specializirane enote avtocestne policije Celje so okoli 22.30 ure, na avtocesti, pri izvozu Šentrupert, zaradi nezanesljive vožnje ustavili 45 letnega romunskega voznika osebnega avtomobila, s pripetim lahkim priklopnikom. Voznik je vozil iz smeri Vranskega proti Šempetru. Pri kontroli so policisti ugotovili, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal, da je imel 0,69 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odredili pridržanje. Včeraj so ga privedli k sodniku za prekrške.

FOTO: PU Celje

Nedelja, 15. maj 2022

Včeraj, okoli 17.30 ure, so bili policisti obveščeni, da na območju Vojnika gori starejša, zapuščena sušilnica hmelja. Ogenj naj bi po prvih podatkih uničil skladišče, pakirnico in stiskalnico hmelja. Gasilci so s hitro intervencijo preprečili, da bi se ogenj razširil na preostali del objekta. Vzrok požara še ni znan. Gašenje je trajalo dolgo v noč, zato bodo ogled kraja opravili danes. Prav tako danes nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V Celju je neznani storilec vstopil v nezaklenjeno stanovanjsko hišo ter ukradel denarnico. Z ukradeno bančno kartico je včeraj dvignil večjo vsoto gotovine.

V popoldanskih urah je v Belih Vodah, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel 48-letni kolesar in se hudo poškodoval.

V Zrečah so policisti obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka, od koder je neznani storilec ukradel kolo znamke BTWIN 520, vredno okoli 300 €. Prav toliko škode je storilec povzročil še s poškodovanjem vhodnih vrat stanovanjskega bloka in kolesarnice.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 865 klicev občanov. 220 klicev je bilo interventnih, trije nujni. 50 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 14 s področja mejnih zadev in tujcev, 91 s področja prometne varnosti in 61 s področja javnega reda in miru.