Policijsko poročilo, 16. 12. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 218 klicev občanov. 67 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

23 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, dva s področja mejnih zadev in tujcev, 28 s področja prometne varnosti in 11 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Obravnavali so dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in enajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Prvo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so okoli poldneva obravnavali v Šentjurju. Povzročil jo je voznik osebnega vozila, ki je pripeljal iz smeri Celja in je pri zavijanju na Drofenikovo ulico izsilil prednost vozniku, ki je po glavni cesti pripeljal iz šmarske smeri. V trčenju se je poškodoval
sopotnik v povzročiteljevem vozilu.


Drugo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so danes okoli treh zjutraj obravnavali v Dobrnežu, kjer se je na cesto podrlo drevo, ki so ga trije moški, ki jim je drevo zaprlo pot, poskušali odstraniti z vozišča. Ko so odstranjevali drevo je z nasprotne strani pripeljal voznik osebnega vozila in trčil v drevo. Pri tem so se vsi trije moški, ki so odstranjevali drevo, poškodovali.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali sedemkrat.

Kriminaliteta

Na Šancah, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, so včeraj obravnavali požar. Nekaj čez 11. uro je zagorela večja delavnica, ki jo je ogenj v celoti uničil. Po prvih podatkih je tuja krivda izključena.

V Žalcu so obravnavali vloma v dve stanovanji in sicer na Bevkovi in na Čopovi ulici. Storilec je iz obeh stanovanj ukradel gotovino.

Na Otoku v Celju je neznanec poskušal vlomiti v stanovanje stanovanjskega bloka. Lastnikom je škodo povzročil z uničenjem ključavnice.

V Zidanem Mostu je neznani storilec vlomil v garažo in z osebnega vozila ukradel katalizator.

Vir: PU Celje

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije