Policijsko poročilo, 16.12.2019

Policija

Na območju Policijske uprave Celje so ta konec tedna obravnavali 252 interventnih dogodkov.

Prometna varnost

V času vikenda so policisti obravnavali 38 prometnih nesreč, eno s hudimi telesnimi poškodbami, 3 z lažjimi in 32 prometnih nesreč z materialno škodo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so preko vikenda 14 krat ukrepali v javnih prostorih in 7 krat v zasebnih.

Kriminaliteta

Na področju kriminalitete so policisti in kriminalisti obravnavali 36 kaznivih dejanj, med katerimi so prevladovali vlomi, tatvine, poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini.

Petek, 13. december 2019

Tatvina v trgovini – Slovenj Gradec

Na območju Slovenj Gradca je neznani storilec iz blagajne v eni od trgovin odtujil več različnih bankovec za okoli 1000 evrov.

Tatvina v trgovini – Velenje

Na območju Velenja je neznani storilec v eni od trgovin odtujil več različnih parfumov v vrednosti za okoli 500 evrov.

Tatvina koles – Celje

Na Mariborski cesti v Celju je neznani storilec izpred trgovine odtujil dve kolesi, ki sta jih lastnika parkirala pred trgovino.

Poškodovanje tuje stvari – Celje

Na območju Celja je neznani storilec na dveh parkiranih vozilih poškodoval pnevmatike in lastnika oškodoval za okoli 1000 evrov.

Sobota, 14. december 2019

Tatvini registrskih tablic – Celje

Na območju Celja je neznani storilec iz dveh parkiranih vozil otujil registrski tablici.

Tatvina gotovine iz vozila – Celje

Na Ipavčevi ulici v Celju je neznani storilec iz vozila odtujil 10.000 evrov gotovine.

Vlomi v hiše – Žalec

Na območju Brega pri Polzeli so neznani storilci skozi okno vlomil v dve stanovanjski hiši v eno pa so poskušali vlomiti. Prav tako je neznani storilec na območju Gotovelj poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo in je bil s kraja pregnan.

Preberi še:  V Domžalah ukraden Renault master

Na območju Žalca je prav tako neznani storilec vlomil v brunarico od koder je odtujil različne predmete in alkoholne pijače v vrednosti 1000 evrov.

Vlom v vozilo – Velenje

Na območju Velenja je neznani storilec vlomil v osebno vozilo od koder je odtujil večji avtomobil na daljinsko vodenje vreden 1500 evrov.

Nedelja, 15. december 2019

Tatvina goriva – Tepanje

V noči na nedeljo je neznani storilec na parkirnem prostoru bencinskega servisa na avtocestnem postajališču Tepanje iz parkiranega tovornega vozila državljana Poljske odtujili okoli 200 litrov nafte.

Vlom v hišo – Slovenske Konjice

Neznani storilec je na območju Slovenskih Konjic vlomil skozi balkonska vrata terase hiše od koder je odtujil nekaj gotovine.

Vlom v delavnico – Šempeter v Savinjski dolini

V noči na nedeljo je neznani storilec v Šempetru v Savinjski dolini vlomil skozi vrata v delavnico od koder je odtujil neregistrirano motorno kolo znamke KTM, visokotlačni čistilec, več različnega orodja, 4 platišča in vodno črpalko v skupni vrednosti okoli 10.000 evrov.

Vlom v objekt – Prebold

V Preboldu je neznani storilec na vzvod vlomil skozi vrata objekta črpališča, kjer je povzročil materialno škodo za okoli 500 evrov.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami – Celje

V ponedeljek, 16. 12. 2019 okoli 02.00 ure se je na Mariborski cesti v Celju zgodila prometna nesreča v kateri je bil udeležen 48 letni voznik tovornega vozila iz območja Celja. Voznik tovornega vozila je vozil po Mariborski cesti v Celju iz smeri avtoceste proti centru mesta. Ker vozila ni vozil po sredini prometnega pasu je na Mariborski cesti trčil v drog semaforja. Pri tem se je huje telesno poškodoval in je ostal na zdravljenju v SB Celje. Pri nesreči je bilo poškodovano pet živih živali (bikov), ki jih je voznik vozil na tovornem vozilu.

Preberi še:  Za nevestne lastnike psov globa do 1.200 evrov

Ilegalni prehodi državne meje – Šentjur

V nedeljo, ob 12.50 uri so bili na območju Hotunj, občina Šentjur, prijeti 4 državljani Afganistana, za katere so policisti  ugotovili, da so v Slovenijo prišli skriti med tovorom na tovornem vozilu, ki je v Slovenijo pripeljalo preko mejnega prehoda Obrežje. Med postopkom so vsi državljani Afganistana zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v azilni dom.

VIR: PU Celje

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun