Policijsko poročilo, 16. 11. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 309 klicev občanov. 73 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

20 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 9 s področja mejnih zadev in tujcev, 34 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali 3 prometne nesreče z lažjimi poškodbami udeleženih in 15 prometnih nesreč z materialno škodo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali sedemkrat.

Kriminaliteta

Okoli pol treh zjutraj so bili obveščeni o poskusu ropa na bencinskem servisu na avtocestnem počivališču Tepanje. Zamaskiran moški je vstopil v prostore servisa in od prodajalke zahteval denar. Ker mu denarja ni hotela izročiti je pobegnil.

Okoli treh zjutraj so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Celju. Storilec ni ničesar ukradel. Lastniku je škodo povzročil z razbitjem stekla na vratih.

Nedovoljen prehod državne meje

V Imenem so včeraj izsledili štiri državljane Turčije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Vsi štirje so zaprosili za mednarodno zaščito.

V Bistrici ob Sotli so včeraj ustavili voznika osebnega vozila, državljana Kosova, ki je prevažal štiri državljane Sirije in državljana Afganistana. Voznika so pridržali in ga bodo kazensko ovadili, državljani Sirije in Afganistana, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo, so zaprosili za mednarodno zaščito.

Vir: PU Celje

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments