Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 16. 10. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 836 klicev občanov. V 201. primeru je šlo za interventne zadeve, petkrat za nujne.

44 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 85 s področja prometne varnosti in 59 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Minuli vikend so obravnavali prometno nesrečo, v kateri je umrl motorist, eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, osem z lažjimi poškodbami in štiriindvajset prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo, v kateri je umrl motorist, so obravnavali v petek, okoli pol enih popoldne, izven naselja Sv. Boštjan. Povzročil jo je 38-letni motorist, ki je vozil iz smeri Dravograda proti Radljam ob Dravi. Motorist je med prehitevanjem kolone silovito trčil v osebno vozilo voznice, ki je pravilno pripeljala nasproti. 38-letni motorist je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl. V trčenju sta se lažje poškodovala voznica, v katero je trčil motorist in voznik drugega udeleženega vozila.  

V soboto, okoli 13. ure, so prometno nesrečo s hudimi poškodbami obravnavali izven naselja Šmartno pri Slovenj Gradcu, kjer sta mladoletna pešca, ki sta ob sebi potiskala kolesi, prečkala vozišče. Pešca sta počakala, da je mimo njiju odpeljalo osebno vozilo, katerega voznik je pripeljal iz smeri Šmartnega, nakar sta prečkala vozišče kljub temu, da je z druge strani pripeljal voznik osebnega vozila, ki je skušal trčenje preprečiti z zaviranjem in umikanjem. Voznik je kljub umikanju trčil v dečka, ki se je v prometni nesreči hudo poškodoval.
 
V petek, pozno zvečer, so bili obveščeni, da je voznica e-skiroja, na Tkalski ulici v Celju, trčila v dve parkirani osebni vozili in odpeljala proti centru mesta, kjer so z njo izvedli postopek. Voznica je imela v krvi več kot promil in pol alkohola.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali dvajsetkrat.

Kriminaliteta

Na delovišču v Žalcu je neznani storilec vlomil v dva gradbena zabojnika in ukradel več različnega orodja.

V petek, okoli 17. ure, so bili obveščeni, da je v Laškem zagorela garaža. Ogenj je garažo v celoti uničil. Do požara je najverjetneje prišlo zaradi dotrajane električne napeljave v prostoru.

V noči iz petka na soboto so v Škofji vasi obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je ukradel denarnico z dokumenti in bančnimi karticami in torbico, v kater je bil mobilni telefon. Na bankomatu na ljubljanskem območju je storilec z bančno kartico dvignil višjo vsoto gotovine.

V Celju, na Savinjskem nabrežju, so obravnavali vlom v gostinski lokal. Podatkov o tem, kaj je ukradel, policisti še nimajo. Lastnikom je škodo povzročil s poškodovanjem okenske rolete.

V soboto so bili obveščeni, da je neznani storilec z osebnega vozila v Velenju ukradel vse štiri okrasne pokrove koles.

V soboto okoli 15. ure so bili obveščeni o nesreči v velenjskem rudniku. Do nesreče, v kateri so bili poškodovani trije zaposleni, je prišlo zaradi stebrnega udara.  

V soboto, okoli 21. ure, so v Črešnovi, na območju Zreč, obravnavali nesrečo pri delu, v kateri se je hudo poškodoval 84-letni traktorist, ki se je na gozdni poti, pri vožnji navzdol, prevrnil s traktorjem.

Včeraj so bili obveščeni o vlomu v osebno vozilo v Velenju. Storilec je ukradel del armaturne plošče.

V Celju so včeraj obravnavali tatvino kolesa z motorjem, znamke Gilera, rdeče barve. Storilec je vozilo ukradel izpred objekta na Vrunčevi ulici.

V večernih urah so v Radečah obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilce je pregnal sosed.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 836 klicev občanov. V 201. primeru je šlo za interventne zadeve, petkrat za nujne.