Policijsko poročilo, 16.10.2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 240 klicev občanov. 64 klicev je bilo interventnih.

Prometna varnost

Obravnavali so tri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in osem z materialno škodo.

Včeraj zjutraj ob 06.30 ure so policisti PP Celje obravnavali prometno na Čopovi ulici v Celju, v kateri se je lažje telesno poškodoval pešec. Prometno nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila zaradi izsiljevanja prednosti pešca na prehodu. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

O drugi prometni nesreči z udeležbo pešca so bili obveščeni iz SB Celje, kjer so nudili zdravniško pomoč poškodovani peški. Policisti so ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo včeraj zjutraj okoli 07.00 ure v križišču Dečkove in Kersnikove ulice v Celju. Prometno nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je pri zavijanju na prehodu za pešce trčil v peško, katera je v tistem trenutku pravilno prečkala vozišče. Peška se je bila lažje telesno poškodovala. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Policisti PP Celje so včeraj nekaj po 17.00 uri obravnavali prometno nesrečo na Mariborski ulici v Celju. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v vozilo pred seboj. V nesreči so se povzročitelj in njegova sopotnika lažje telesno poškodovali. Zoper povzročitelja bodo policisti uvedli hitri postopek.

Policisti PP Rogaška Slatina so včeraj zvečer nekaj pred polnočjo imeli v Rogaški Slatini v postopku 62 letnega voznika osebnega vozila, ki je bil preizkušen z alkotestom, kateri mu je pokazal 0.34 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, vendar voznik ni upošteval prepovedi zato so mu zaradi neupoštevanja prepovedi zasegli vozilo. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog.

Udeležence v prometu opozarjajo, da naj bodo zaradi podaljšanja nočnega časa, slabših vremenskih razmer in stanje vozišča, pozorni na prisotnost pešcev in voznikov enoslednih vozil v cestnem prometu, še posebej v jutranjih, večernih in nočnih urah, ko je slabša vidljivost. Pešci naj se ob vsakem prečkanju cestišča dosledno prepričajo, če lahko to storijo varno. Pri hoji naj uporabljajo odsevnike, da bodo čimbolj vidni.

Kriminaliteta

Policisti PP Žalec so včeraj zjutraj obravnavali tatvino registrskih tablic oznake CE FN 837, ki je bila izvršena v kraju Pernovo. Neznani storilec je registrski tablici odtujil iz parkiranega vozila v noči na 15.10.2020.

Na Ljubljanski cesti v Celju je neznani storilec vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo, kjer je pregledal prostore. Prav tako je neznani storilec pregledal osebno vozilo, ki je bilo parkirano pred stanovanjsko hišo. Policisti o storilcu zbirajo obvestila.  

Neznani storilec je na območju Šmiklavža, občina Slovenj Gradec odtujil več pastirskih plastičnih količkov.

V Zrečah je neznani storilec vlomil v parkirano osebno vozilo iz katerega je lastniku iz denarnice odtujil gotovino in plačilne kartice.

V Ravnah, občina Šoštanj je neznani storilec v času prejšnjega vikenda vlomil skozi terasna vrata v stanovanjsko hišo iz katere je odtujil gotovino in nakit.

Včeraj ob 19.15 uri so bili obveščeni, da je v enem izmed gostinskih lokalov v Celju, neznanec  zaposlenemu v lokalu odtujil denarnico v kateri je imel gotovino in osebne dokumente. Oškodovanec je s pomočjo prijateljev osumljenca prepoznal pred lokalom in ga pozval, da mu odtujene predmete vrne.  Storilca je lastnik zadržal na kraju do prihoda policistov, ki so ugotovili, da je tatvine osumljen 42 letni državljan Slovaške, zoper katerega bodo policisti podali kazensko ovadbo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so dvakrat ukrepali na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru.

VIR: PU Celje

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije